Izvedbom plesnog hita „Grand finale“ Nadava Zelnera u Art-kvartu „Benčić“ HNK Ivana pl. Zajca i službeno su otvorene Riječke ljetne noći koje će trajati sve do 20. srpnja.

Bila je to posljednja izvedba plesnog spektakla „Grand finale“ u ovoj sezoni, a netom prije izvedbe u novom i autentičnom prostoru, riječki Balet ju je tijekom turneje izveo u Splitu, Varaždinu i Zagrebu. Nakon što ga je nagrađivala mnogobrojnim ovacijama u kazališnim prostorima, publika je, spontanim ovacijama, ponovo nagradila „Grand finale“.

Podsjetimo, ovogodišnje Riječke ljetne noći donose 16 različitih dramskih, baletnih i koncertnih programa.

Na programu ovogodišnjeg festivala četiri su gostujuće hit predstave drugih HNK-ova u okviru Konzorcija K-HNK. To su “Maratonci trče počasni krug” i “Let iznad kukavičjeg gnijezda” osječkog HNK, “Tiha noć” HNK Split i “Čekajući Oresta” HNK u Varaždinu.

HNK Ivana pl. Zajca će 3. srpnja premijerno izvesti predstavu “Romanca o tri ljubavi” po tekstu Antuna Šoljana i u režiji Denisa Brižića. Glume mladi glumci riječkoga HNK Nika Grbelja, Romina Tonković, Mario Jovev i Petar Baljak. Na završetku festivala ponovno se vraća obnovljena predstava “Leica format”, u spomen na književnicu Dašu Drndić.

Glazbeni dio Riječkih ljetnih noći 2024. odvijat će se u zgradi HNK-a. Riječki simfonijski orkestar, Riječki operni zbor i solisti izvest će koncert “Puccini Gala” s izabranim arijama velikog talijanskog skladatelja, te Beethovenovu 9. simfoniju s Akademskim zborom “Ivan Goran Kovačić”.

U sklopu ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći je i koncert Ibrice Jusića pod nazivom “Od Shakespearea do sevdaha”, “Jalta, Jalta u izvedbi obitelji Surian” komorna verzija mjuzikla i predstava “Cure” Tjaše Črnigoj i Kolektiva Igralke. U pripremi je, također, i poseban srpanjski program iznenađenja na najpoznatijim riječkim plažama.

Festival Riječke ljetne noći pokrenut je 2004. i trajao do 2017. da bi se ponovno vratio nakon šest godina.

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije