U Galeriji Studentskog kulturnog centra jučer je otvorena diplomska izložba njezine voditeljice, Elene Apostolovski, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Izložba naziva „Izvoditi izložbu“ nastala je pod okriljem mentora doc. art. Hrvoja Urumovića i doc. art. Dražena Vitolovića.

Zamišljena je kao izložba koju gradi publika prateći Elenine upute za izvođenje jednostavnih ili složenih vježbi i igara kako bi se fokus s galerijskog prostora skrenuo na ljude. Na taj način izložbeni prostor koncipiran kao mjesto iskustva (a ne prezentacije), nudi posjetiteljima i sudionicima direktno iskustvo vlastitog tijela i tijela druge osobe.

Elenin rad nastoji istaknuti tjelesnost, radnu sposobnost i osjetilnost čovjeka, kao i potrebe za zabavom, igrom i zajedništvom koje suprotstavlja duhovnosti i razumu koji u svakodnevnici postaju isprike za eksploataciju tijela u radnom odnosu i nehumane uvjete života. Zajednička izvedba stavlja naglasak na zajednički rad, čovjeka kao biće zajednice.

Iskusiti ovu neobičnu izložbu, ali i družiti se s njezinom autoricom moći ćete u još dva navrata, 6. i 7. listopada od 17 do 19 sati.