Udruga Filmaktiv i STIFF festival traže kreativne i poduzetne studentice i studente koji će postati dio organizacijskog tima osmog izdanja Međunarodnog studentskog filmskog festivala, koji se od 4. do 7. 11. 2021. odvija u Art-kinu u Rijeci.

Ovogodišnje izdanje festivala u fokus stavlja ‘tijelo’, kako kroz bogat filmski program, tako i kroz popratna zbivanja koja uključuju međunarodnu multimedijalnu izložbu radova u Galeriji Studentskog kulturnog centra (Galerija SKC), razgovore s autorima, tribine i neformalna druženja.

STIFF-ov festivalski tim nudi znanje i iskustvo u organizaciji navedenih kulturnih sadržaja, radu na društvenim mrežama i odnosima s javnošću, dizajnu, snimanju, dokumentiranju i još brojne druge mogućnosti.

Detalje o volonterskim pozicijama i o načinu prijave može se pronaći na stranicama Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci ili na festivalskoj web stranici.

Rok za slanje prijava je 10. 10. 2021.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je organiziran u partnerstvu sa Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Kalendar događanja