Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeka, i ove godine, 5. prosinca, obilježava Međunarodni dan volontera dodjelom nagrade „Volonteri godine“ radi veće vidljivosti i prepoznatosti volonterki i volontera u zajednici.

Kandidate i kandidatkinje za nagradu “Volonteri godine” mogu nominirati neprofitne organizacije koje djeluju na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, a koje su u svom djelovanju u 2021. godini surađivale s volonterima i volonterkama.

Osim nagrade pojedincima i pojedinkama, Udruga SMART samostalno dodjeljuje nagrade „Organizator volontiranja 2021.“, s ciljem promocije kvalitetnih volonterskih programa različitih organizacija te „Školski volonterski klub 2021., kako bismo vrednovali dobru praksu uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno-obrazovnih ustanova.

Organizaciju za nagradu “Organizator volontiranja 2021.” mogu nominirati njihovi volonteri i volonterke, druga organizacija ili jedinica lokalne i regionalne samouprave te organizacija može za nagradu nominirati i samu sebe. Za nagradu „Školski volonterski klub 2021., odgojno-obrazovnu ustanovu mogu nominirati učenici volonteri, drugi volonteri ustanove, druga ustanova, organizacija ili jedinica lokalne i regionalne samouprave te ustanova može za nagradu nominirati i samu sebe.

Natječaj je otvoren od 13. do 29. listopada 2021., a Detaljna uputstva i Nominacijski obrasci nalaze se na mrežnim stranicama Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Volonterskog centra Udruge za razvoj civilnog društva SMART, a mogu se zatražiti i e-mailom na smart@smart.hr

„Međunarodni dan volontera, 5. prosinca, slavimo dulje od desetljeća dodjelom spomenutih nagrada te pozivamo organizacije, pojedinke i pojedinci, odgojno-obrazovne ustanove da nominiraju svoje kandidate i kandidatkinje i organizacije.“ navodi se u priopćenju SMART-a.