Zabavno-animacijska-kreativna aktivnost za djecu i roditelje naziva pik.nik@parki.ing počela je u 17 sati ispred ulaza u novu Gradsku knjižnicu Rijeka s glazbom DJ-ice Mirilo, a mališani su potom mogli uživati u 20 raznolikih kreativnih aktivnosti, točnije cijelom nizu besplatnih radionica i zabavnih nastupa. Vrhunac programa bio je između 20 i 21 sat uz tradicionalni bubnjanje tobogansko, zborsko pjevanje RiRock Rocks i Harlequins Show.

Organizatori Tobogana za 2023. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u art-kvartu Benčić: Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke. Podršku programu pružaju volonterke i volonteri u kulturi Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo sedmo izdanje manifestacije. Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse. Festival je financijski podržan i kroz javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Više o sedmom Festivalu Tobogan koji će trajati do subote 8. 7. 2023. dostupno je na mrežnim stranicama Dječje kuće.

Kako je bilo na otvorenju Tobogana, pogledajte u velikoj fotogaleriji koju potpisuje Lovac RR!