Nakon velikog interesa za prvi, sinoć je u Galeriji Kortil otvoren i drugi dio “Neizvjesne izložbe – koja to više nije”. Izloženi radovi prikupljeni su na temelju poziva odaslanog autorima Rijeke i Primorsko-goranske županije, a na koji se javilo 99 umjetnika sa 120 radova.

Zbog velikog broja kvalitetnih prijava izložba je razdijeljena na dva dijela, a drugi dio prikazuje radove 38 umjetnika.

Neizvjesna izložba u galeriji Kortil

Izložbom se objedinjuju autorska i osobna iskustva nove stvarnosti u kojoj živimo kroz različite poetike, formate i umjetničke tehnike. I dok je prvi dio postava bio posvećen slikarstvu, u rasponu od klasičnih tehnika poput ulja na platnu do digitalnog slikarstva, drugi je dio raznolikiji u medijima. Za Rijeku posve očekivano – prevladava grafika i crtež, ali i mediji poput fotografije, videa, virtualne i proširene stvarnosti.

Neizvjesna izložba u galeriji Kortil

Neizvjesna izložba – koja to više nije // 2. dio predstavlja sljedeće umjetnike: Zvonimira Kamenara, Ivanu Barić, Melindu Kostelac, Maru Prpić, Jasnu Šikanju, Josipa Butkovića, Martinu Hrlić, Sandru Kordić, Niku Rukavinu, Tomislava Brajnovića, Izabelu Peculić, Anu Vivodu, Dariju Žmak-Kunić, Maju Franković, Celestinu Vičević,  Tihanu Karlović, Andreja Kurtina, Milivoja Miću Antolovića, Aleksandra Tomulića, Gorana Grudića, Mirnu Kutlešu, Silviju Đolongu, Anu Grubić, Dajanu Radoš, Anamariju Kvas, Gabrijelu Jozić, Jelenu Ternovec, Karla Čargonju, Brunu Butorca, Svjetlanu Despot / Martinu Babić (suradnica), Nenada Robana, Vedrana Rošera, Silviju Golju, Ivanu Bajcer, Leu Čeč, Elenu Apostolovski, Dubravku Kanjski i Ivanu Babić.

Izložba ostaje otvorena do 9. srpnja.

Radno vrijeme Galerije Kortil je od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz na izložbu je slobodan.