Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Osijek 0:3 u utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prve lige. Pogotke za Osijek postigli su Jugović (5′), Bočkaj (38′) i Mierez (75′).

Prvo poluvrijeme može se svesti na dvije akcije. U petoj minuti Jugović je pokupio jednu loptu, prošao pored stopera Rijeke i poentirao pored Nevistića – 1:0. Drugi ključan trenutak dogodio se u 36. minuti. Arsenić je prekršajem zaustavio Grezdu na 25 metara, a sudac Matoc pokazao je slobodan udarac za Osijek i Arseniću žuti karton. Nakon sugestije VAR sobe Matoc je otišao pogledati snimku i po povratku na travnjak pokazao Arseniću crveni karton.

Da nesreća nikad ne dolazi sama postalo je jasno nekoliko trenutaka kasnije. Bočkaj je namjestio loptu i sjajno pogodio iz slobodnog udarca – 2:0.

U periodu između dva gola Rijeka je imala terensku inicijativu, ali bez previše prilika. Treba istaknuti pokušaj škaricama Čolaka u 20. minuti, te situaciju u 27. minuti kada su dva udarca nogometaša Rijeke s ruba kaznenog prostora završila u bloku.

U međuvremenu Osijek je imao veliku priliku u 22. minuti. Bočkaj je ubacio s desne strane, Grezda primio loptu u kaznenom prostoru i odigrao povratnu loptu. Erceg je potegnuo, ali lopta je otišla iznad grede.

U 46. minuti Tomečak je ubacio, Čolak se našao u sjajnoj prilici pred golom Osijeka, ali napadač Rijeke loše je zahvatio loptu. Samo dvije minute kasnije nova prilika za Rijeku. Lončara je ubacio iz kornera, Andriješević ju je smirio u kaznenom prostoru, odigrao za Galovića koji je ju promašio.

U 53. minuti Andrijašević je bio najviši u skoku, ali udarac glavom nije bio precizan. U 65. minuti velika prilika za Rijeku. Lopta se pomalo sretno odbila do Čolaka koji je potegnuo s desne strane kaznenog prostora. Lopta je završila u bloku, Lončar je gurnuo Pavičića koji je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali greda je spasila Osijek!

Nakon odbijene lopte, Čolak je gurnuo loptu glavom za Andrijaševića, ali sudac Matoc pokazao je prekršaj na Bočkaju. U 68. minuti lijepa akcija Osijeka. Grezda je ušao s lijeve strane kaznenog prostora, Nevistić je odlično reagirao i sačuvao mrežu.

Osijek je u 75. minuti kaznio propuste Rijeke. Ubačaj s desne strane, Mierez je ostao neshvatljivo sam u kaznenom prostoru Rijeke i poentirao glavom – 3:0.

Kalendar događanja

Izložba
 • 15.09. – 25.09.
 • (19:00)

Otvorenje izložbe fotografija Trans Balkan

Izložba donosi tridesetak dokumentarnih fotografija transrodnih osoba s područja Balkana, a koje kontekstualiziraju njihove osobne priče...

Detaljnije

Književni susret
 • 18.09.
 • (18:00)

Vrisak: Nada Topić, Damir Zlatar Frey i Vava

Vrisak nam u Export donosi predstavljanja novih knjiga Vlade Simcicha, Damira Zlatara Freya i Nade Topić, a večer se nastavlja u Dnevnom boravku...

Detaljnije

Festival
 • 18.09. – 19.09.
 • (19:00)

Festival održivosti u Parku Vladimira Nazora

Dvodnevni festival uključuje uključuje projekciju filma, predavanja, radionice, cooking show, obilazak botaničkog vrta, program za djecu, glazbeni program i ugostiteljsku ponudu....

Detaljnije

Koncert
 • 18.09.
 • (20:00)

Gala koncert: Karita Mattila

Karita Mattila donosi neke od svojih omiljenih uloga koje je izvodila u Scali, Metropolitanu i Royal Opera Houseu, a na programu su djela Puccinija, Dvořáka, Wagnera i Sibeliusa...

Detaljnije

Koncert
 • 19.09.
 • (20:30)

“52. stavak” Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere, ali s potpuno novim aranžmanima, koje je osmislio gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo....

Detaljnije

Projekcija
 • 19.09.
 • (18:00)

Počinje “Kozala – Kino Lodis”

Sve počinje jam sessionom filmske glazbe u izvedbi inicijative Ritam podzemlja i prijatelja, a nastavlja se projekcijiom filma "Pijana" ulica, riječkog redatelja Marina Lukanovića....

Detaljnije