1.HNL: Rijeka - Osijek

Riječki nogometaši u odličnoj su formi, te su u pet posljednjih utakmica upisali četiri pobjede i jedan remi osvojivši 13 od 15 bodova. Rijeka je ujedno momčad s najboljim učinkom u tom periodu.

U odnosu na prošlu sezonu nakon 15 kola Rijeka na svom kontu ima dva boda više, 27 za razliku od lanjskih 25. Naime, Rijeka je lani u ovom periodu osam pobjeda, jedan remi i šest poraza, dok su bijeli ove sezone ostvarili sedam pobjeda, šest remija i dva poraza.

U dosad odigranih 86 utakmica Rijeka je upisala 35 pobjede, 20 ogleda okončano je remijem, dok je Osijek slavio u 31 utakmici.

Izabranike Igora Bišćana očekuje težak ogled u Gradskom vrtu, Rijeka je u posljednjih pet ogleda samo jednom svladala Osijek. Ujedno, Osijek je slavio u zadnja dva ogleda u Gradskom vrtu, dok je Rijeka posljednju pobjedu upisala u šampionskoj sezoni (19. veljače 2017.) slavivši 3:2.

Najveći broj nastupa u međusobnim ogledima imaju Damir Vuica (24), te Bakir Baširević i Tomislav Šorša  (20), a najbolji strijelac je Ahmad Sharbini s devet golova ispred Stanka Bubala, Marija Gavranovića i Roberta Špehara s pet golova.