U organizaciji Distune promotiona riječkoj publici prvi put se predstavila američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica Emma Ruth Rundle, promovirajući u Palachu svoj aktualni album “On Dark Horses”, izdan za renomiranu etiketu Sargent House.

Nakon nezaustavljivog početka glazbene karijere s bendom The Nocturnes i dva studijska albuma “A Year of Spring” (2009.) i “Aokigahara” (2011.), Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavi post-rock tria Marriages (predgrupa Wovenhandu u Rijeci 2014.).

Njena solo karijera započela je albumom “Electric Guitar: One” (2011.) koji je nastao doslovno u šest tjedana za vrijeme turneje s Red Sparowes. Nedugo zatim objavljuje drugi solo album “Some Heavy Ocean” (2014.), kojim je krenula u potpuno novom smjeru eksperimentirajući s melankoličnim melodijama dark folka, dronea i atmosferičnog vokala. A već sljedeći album, “Marked for Death” iz 2016., pokazuje iznimnu snagu vokala i mračnu strana njezinog duha i interpretativnog izričaja.

Njezin solo koncert koji je održala i u Rijeci u znaku je aktualnog albuma “On Dark Horses” kojim se Emma obraća svijetu nakon osobnog pada u alkoholizam, anksioznost i depresiju, jača i usmjerenija zbog proživljenog iskustva. Tijekom cijelog albuma provlači se misija svrhovitosti i važnosti svakog ponaosob, motivirana idejom oporavka i zaliječenja trajno potisnutih trauma. Ono što albumu daje posebnu energiju i izričaj su njeni prateći članovi – Dylan Nadan iz Wovenhanda (bubanj) te Evan Petterson (vokal/gitara/klavijature) i Tood Cook (bas) iz Jaye Jalea.