Nakon Zagreba i Dubrovnika, i likovna publika u Rijeci ima priliku pogledati izložbu recentnih radova akademskog slikara Lovre Artukovića. Izložba pod nazivom Usporavanje bit će postavljena od 18. ožujka do 24. travnja u Galeriji Kortil.

Uz samog autora, otvorenje izložbe najavili su danas ravnatelj HKD-a na Sušaku Edvin Liverić i voditeljica Galerije Kortil Jolanda Todorović.

Omiljeni slikar i kritike i kolekcionara Lovro Artuković, rodom iz Zagreba, već godinama živi u Berlinu. Hiperprodukcija ovom je umjetniku stran pojam, rijetko izlaže, a slike nastaju kroz dulje razdoblje. Prije izložbe Usporavanje, posljednji je put izlagao u Zagrebu 2014. godine, a u Rijeci je gostovao davne 2001. godine.

Artukovićev primarni način izražavanja jest figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja. Izložba Usporavanje predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet.

Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Ulaznice i radno vrijeme

Ulaznice po redovnoj cijeni od 20 kn te za umirovljenike i studente 10 kn mogu se kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te u Galeriji Kortil. Djeca do 14 godina imaju besplatni ulaz.

Radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.