Riječkoj publici će se po prvi puta uživo predstaviti dugočekivani treći album benda Old Night pod nazivom “Ghost Light”, dok će nositelji titule “Nove Nade” 43. Ri Rock Festivala – Soulcase, predstaviti svoj debi EP “Devour”. Koncert će otvoriti Lei pjesmama sa svog nadolazećeg albuma.

Prije koncerta riječkoj sceni će se predstaviti festival “Vlajternativa” iz Benkovca uz projekciju dokumentarnog filma u čast 10 godina održavanja festivala. Udruga Vlajter-Ego je kroz godine ugostila na festival velik broj bendova, među kojima su i mnogi riječki. Projekciji će prisustvovati i prisjetiti se svojih nastupa na festivalu.

Soulcase / Foto: promo

Na samom početku događanja bit će održana radionica za polaznike tečajeva Ri Rock Akademije pod nazivom “Moj prvi koncertni nastup“.

Ulaz na koncertni dio večeri iznosit će 50 kn, dok je ulaz na projekciju filma besplatan.

Što Ri Rock priprema u 2022.?

U nastavku koncertne sezone, u subotu, 28. svibnja 2022., na riječkom Korzu bit će održan cjelodnevni događaj tijekom kojeg će Ri Rock predstaviti rad udruge na “Ri Rock Inkubatoru”. Ovaj rokerski inkubator uključivat će interaktivne radionice, promocije projekata udruge, štandove, nastupe i još mnogo toga uz nezaobilazni Radio Roža.

Lei

Lei

Udruga Ri Rock organizirat će još nekoliko koncerata na kojima će ugostiti ponajviše izvođače iz Rijeke, ali i razne goste iz drugih gradova i susjednih država. Tako će tijekom ljeta biti održani Dan Otvorene Probe i nekoliko Jam Sessiona koji će okupiti polaznike radionica Ri Rock Akademije i razne glazbenike s ciljem udruživanja, promocije bendova i osnivanja novih glazbenih sastava. Također u pripremi su i ovogodišnji Dark Circle Fest 9 koji će nas kao i svake godine uvesti u jesen uz žestoke note te 44. Ri Rock Festival kao kruna koncertne sezone 2022.

Realizacija programa omogućena je uz pomoć donatora kojima se udruga ovim putem zahvaljuje: Ministarstvo Kulture RH, Primorsko – Goranska Županija, Grad Rijeka, Turistička Zajednica Grada Rijeke, HDS Zamp, Zaklada Kultura Nova i Agencija za Elektroničke Medije. Također veliko hvala ide: volonterima, posjetiteljima i sponzorima udruge.