Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, pored ophodnji operativnih snaga sustava civilne zaštite i Komunalnog redarstva, uspostavio je i nadzor okupljanja na javnim površinama, posebno igralištima i plažama, bespilotnim letjelicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Nadzorom je omogućen pregled javnih površina s ciljem identifikacija kršenja Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Iz Stožera napominju kako je proteklog vikenda zabilježen niz kršenja spomenute odluke, prvenstveno grupiranje na plažama i sportske aktivnosti na igralištima.

Podsjećaju i da je u cilju sprječavanja širenja zaraze nužno održavati socijalnu distancu, izbjegavati fizičke kontakte i grupiranja, tako da sportske aktivnost, kao što su kolektivni sportovi, ili korištenje zajedničke sportske opreme, nije dozvoljeno.

Stožer apelira na savjest građana, posebno mlađe populacije, te dodaju da će se prema prekršiteljima provoditi sankcioniranje.