Olimpijske igre - London 2012.

Iako su i u kvalifikacijama i u polufinalu ostvarili najbolja vremena, a ove su godine osvojili i Svjetski kup s tri pobjede u tri regate, naši veslači nisu u finalu uspjeli držati ritam s odličnom njemačkom posadom, za koju se znalo da će biti najveći suparnik za zlatnu medalju. Nijemci su krenuli silovito od samoga starta i vodili tijekom čitave utrke, dok je naša posada držala drugo mjesto koje je u finišu sačuvala pred nadolazećim svjetskim prvacima Australcima. Time su naši veslači osvojili oprvu medalju za Hrvatsku na 30. Olimpijskim igrama u Londonu.

Nakon prvih 500 metara Njemačka je ima 86 stotinki ispred Hrvatske, na polovini utrke ta je prednost iznosila 95 stotinki, da bi utrka bila riješena u trećih 500 metara kada je Njemačka ostvarila dodatnu sekundu prednosti u odnosu na naš čamac.

I prije samog finiša bilo je jasno kako će zlato pripasti Njemačkoj, dok su Hrvatska i Australija, svjetski prvaci s posljednja dva SP-a (Hrvataska 2010, Australija 2011), vodile veliku borbu za srebro, a uspješnija je za 44 stotinke bila naša posada.

Njemačka, Hrvatska i Australija tako su potvrdile kako su posljednjih godina daleko ispred ostalih u četvercu na pariće. Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Bledu Australija je bila zlatna, Njemačka srebrna, a Hrvatska brončana, dok je 2010. na Novom Zelandu Hrvatska bila zlatna, a Australija brončana.

REZULTATI:
1. Njemačka (Karl Schulze, Phillipp Wende, Lauritz Schoof, Tim Grohmann)                  5:42.48
2. HRVATSKA (DAVID ŠAIN, MARTIN SINKOVIĆ, DAMIR MARTIN, VALENT SINKOVIĆ)                  5:44.78
3. Australija (Christopher Morgan, Karsten Forsterling, James McRae, Daniel Noonan)       5:45.22
4. Estonija                                                                               5:46.96
5. Velika Britanija                                                                       5:49.19
6. Poljska                                                                                5:51.74