Pred kraj svog dvotjednog boravka u Rijeci u sklopu književne rezidencije „Kamov“, zagrebački autor mlađe generacije, Sven Popović, predstavio je svoj rad riječkoj čitateljskoj publici u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka.

Sven Popović diplomirao je komparativnu književnost te engleski jezik i amerikanistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a pisanjem se počeo baviti, kako nam je otkrio u razgovoru, u svojoj sedamnaestoj godini, zbog djevojke. Nakon zbirke priča “Nebo u kaljuži” i romana “Uvjerljivo drugi”, Sven je upravo završio i svoju treću knjigu, u žanru magičnog realizma, a koja bi trebala biti objavljena u proljeće.

Rezidencijalni program “Kamov”, odvija se u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu obilježavanja Godine čitanja 2021. Program je kroz godine djelovanja ugostio niz književnika i autora koji su obogaćivali riječki književni život, a ove godine u njega se uključila i Gradska knjižnica Rijeka.