Radove su izložili u ulici Petra Zrinskog pa sve do samog ulaza na Trsatsku gradinu, a ponuda je kao i svake godine bila raznolika.

Otvorenje izložbe održano je ispred Svetišta Majke Božje Trsatske gdje su posjetitelje pozdravili riječki gradonačelnik Marko Filipović i u ima organizatora predsjednica Kluba prijatelja Trsata Ružica Ažman koja je istaknula kako se ova izložba održava već 29 godina te je zahvalila svima koji su pomogli prilikom realizacije ove manifestacije.

Gradonačelnik Filipović čestitao je Klubu prijatelja Grada Trsata i svima onima koji su tijekom godina ugradili dio sebe i svog entuzijazma u ovu manifestaciju koja od 2009. godine ima i međunarodni karakter. „Želim ovom prilikom zahvaliti Klubu prijatelja Grada Trsata na svim aktivnostima koje provode ovdje na Trsatu i želim im da s uspješnim radom nastave i u narednim godinama. Pozivam i mlade i sve ostale koji su zainteresirani da im se priključe u organizaciji aktivnosti kako bi Trsat i dalje bio mjesto zanimljivih i kreativnih događanja, budući da se radi o dijelu našeg grada kojeg svi rado posjećujemo“ ,istaknuo je Filipović.

Nakon svečanog otvorenja uslijedio je nastup Prvih riječkih mažoretkinja, nakon čega su se posjetitelji uputili na izložbu koja je bila otvorena tijekom cijelog dana.

Klub prijatelja Grada Trsata je udruga građana osnovana 1992. godine s ciljem očuvanja bogate kulturne i povijesne tradicije grada Trsata. Udruga danas broji preko 100 članova, a odlikuje ju suradnja sa svim javnim tijelima, udrugama i društvima na Trsatu i šire.