Predstava “Rad panike” je posljednji dio trilogije započete predstavom “Iskop” izvedenom 2018. u kući arhitekta Vjenceslava Richtera, a nastavljene predstavom “rePublika u orkestru” koja je premijerno održana u HNK Ivan pl. Zajc u listopadu 2019. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima  u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe.

Održana predstava “Rad panike” skupine BAD.co na Grobničkom polju

Predstava Rad panike, izvodi se u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture

Lokacija Grobničkog polja obilježena je blizinom automotodroma, aerodroma, autoceste, carting trkališta, iskopa i dalekovoda i sažima sve ideale moderniteta kojima se BADco. bavi u trilogiji: infrastrukturu brzine, komunikacijske veze, elektrifikaciju, vizionarski odnos prema lakoći i izgradnju, ali sve stopljeno s prirodnim i dobro očuvanim, živim okolišem. Utoliko ova jedinstvena lokacija na iznimno zanimljiv način suživljava modernistički ideal brzine i neurbani, prirodni okoliš.

Specifičnim postavom gledanja, predstava konfrontira dva pogleda – pogled letača, avijatičara, čovjeka lakoće, i pogled ograničenosti života i ljudskog vijeka. Sam naslov “Rad panike” korespondira s naslovom hrvatskog prijevoda knjige “Grad panike” teoretičara i filozofa Paula Virilioa (FR).