U organizaciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i RIJEKE 2020, u RiHubu je jučer održana edukacija iz područja razvoja publike.

Edukacija koja je trebala biti održana u ožujku ove godine, ali je odgođena zbog epidemiološke situacije, bila je namijenjena zaposlenicima ustanova i organizacija u kulturi koji dolaze ili će dolaziti u doticaj s osobama s invaliditetom, s obzirom na prirodu posla.

Voditelji radionice bili su Lukrecija Tomušić, Tino Vodanović i Roland Bugnar, uz asistente Marka Bučića i Moranu Hrnjić, koji su sa sudionicima, osim u teorijskom dijelu, prošli i praktični dio na svojevrsnom poligonu te ih upoznali s načinima ophođenja prema osobama u invalidskim kolicima, primjerenom komunikacijom i poboljšanjem pitanja pristupačnosti.

Također, razgovaralo se i o izazovima i preprekama s kojima se susreću osobe u invalidskim kolicima u svom svakodnevnom životu te o nekim mogućim rješenjima.

Osim sudionika iz ustanova i organizacija u kulturi, edukaciji su se odazvali i volonteri Europske prijestolnice kulture koji su iskazali želju za rad s osobama s invaliditetom.