Tijekom prošle akademske godine diplomiralo je 17 studenta, stipendista Grada Rijeke od kojih je 14 primalo stipendiju po kriteriju darovitosti, 2 po socijalnom kriteriju te 1 prema kriteriju deficitarnosti zanimanja.

U ovoj školskoj godini dodijeljene su ukupno 63 nove stipendije Grada Rijeke za učenike srednjih škola i studente i to 38 stipendija prema kriteriju daroviti (21 učenička i 17 studentskih), 18 novih stipendija prema socijalnom kriteriju (14 učeničkih i 4 studentske) i 7 stipendija studentima prema kriteriju deficitarnog zanimanja.

Grad Rijeka ove školske/akademske godine ukupno stipendira 137 mladih Riječanki i Riječana, za što je u proračunu osigurano gotovo 226.000,00 eura.

Dosadašnjim, kao i novim stipendistima čestitali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg.

„Moram reći da mi je posebno drago što i ove godine imamo priliku čestitati svima koji su diplomirali i uspješno završili svoje školovanje, ali i ugostiti nove stipendiste Grada Rijeke. Znam da pred sobom danas imam najbolje od najboljih u našem gradu. Isto tako, znam da u svima vama danas ovdje, vidimo nekoga tko će, zajedno s nama graditi budućnost Rijeke“, kazao je gradonačelnik Filipović, izražavajući uvjerenje da dobivanje stipendije, uz podršku obitelji i profesora, predstavlja poticaj za daljnji uspješni rad.

Gradonačelnik je ujedno izrazio zadovoljstvo što interes za gradske stipendije ne jenjava, što potvrđuje da su stipendije Grada Rijeke, koje se dodjeljuju još od 1993. godine, jedan od najboljih gradskih projekata.

U ime svih diplomiranih stipendista Gradu Rijeci na podršci tijekom školovanja zahvalila se Korina Samac, prvostupnica radiološke tehnologije.

„Zahvaljujem se Gradu Rijeci na mogućnosti dobivanja stipendije, odnosno dobivanja stipendije ne samo po kriteriju ocjena, nego i izvannastavnim aktivnostima i uspjesima izvan fakulteta, što smatram kao odličnu priliku za sve učenike i studente da se uključe u različite aktivnosti. Ova stipendija mi je uvelike olakšala studentski život utoliko jer nisam morala raditi uz studiranje, što smatram da bi bilo vrlo izazovno“, kazala je Korina Samac, zahvalivši se Gradu Rijeci i gradonačelniku na odvajanju vremena za studente.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Barbara Margan, stipendistica Grada Rijeke, te Luka Bujdo, oboje iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Podsjetimo, Grad Rijeka je u 2024. godini uvećao iznose stipendija te prosječno uvećanje pojedinačne stipendije iznosi čak 40%, čime se Rijeka svrstala među gradove i županije s najvišim iznosima pojedinačnih stipendija i etablirala se kao grad s jasnom vizijom o važnosti ulaganja u odgojno-obrazovne projekte kao pokretače društvenih promjena.