Od ponedjeljka, 14. prosinca, zbog pandemije koronavirusa u režim online nastave osim srednjih škola, prelaze i viši razredi osnovnih škola, zaključak je to sa današnje sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ-a, kojoj su prisustvovali i predstavnici vijeća ravnatelja srednjih i osnovnih škola Damir Šegota i Zoran Pavletić.

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin usuglašeni je to prijedlog ravnatelja i osnivača upućen Stožeru, koji su podržali Grad Rijeka i Crikvenica kao osnivači osnovnih škola na svojem području, izuzev škole u Opatiji koja jedina ostaje na modelu A.

„Došlo je do povećanja broja razreda u samoizolaciji kojih je na današnji dan 143, i to 110 osnovnih i 33 srednjih škola što čini 7,6 posto ukupnih razrednih odjeljenja. Povećan je i broj nastavnika i drugog osoblja u samoizolaciji što otežava organizaciju nastave, zato se i predložilo da zadnjeg tjedna prvog polugodišta pored srednjih škola na online nastavu pređu i odjeljenja predmetne nastave osnovnih škola“, rekla je Stilin.

Na Sjednici stožera izneseni su i posljednji podaci o broju zaraženih na području Primorsko-goranske županije. Zabilježena su 403 nova slučaja zaraze koronavirusom, ozdravile su 253 osobe, a broj aktivnih slučajeva porastao je na 3398. Na bolničkom liječenju su 133 pacijenta, a od toga je na respiratoru njih 18. Tijekom jučerašnjeg dana preminula je nažalost jedna osoba.

(Foto: Primorsko-goranska županija)