Riječ je 818.682,83 kn (bez PDV-a) vrijednoj investiciji, čiji su radovi trebali započeti u prosincu 2021., ali su odgođeni do 31. 1. ove godine kako se građane ne bi uznemiravalo u vrijeme blagdana, navodi se u priopćenju KD-a ViK.

Ulica Dinka Šimunovića u kojoj su planirani radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture, uska je i u izravnoj prometnoj komunikaciji s obližnjim ulicama Ive Vojnovića i Josipa Voltića.

S obzirom na nemogućnost istovremenog izvođenja radova i prometovanja vozila područjem gradilišta te izostanka alternativnih prometnih pravaca, a kako se Ulica Dinka Šimunovića ne bi u potpunosti zatvorila za promet tijekom radova, donesena je odluka o svakodnevnoj obustavi prometa od 8,00 do 16,00 sati.

Od navedenog su bila izuzeta interventna vozila i korisnici koji su iz opravdanih razloga iskazali potrebu za prolaskom ulicom u spomenutom terminu. Riječ je o građanima koji žive na području planiranih radova i susjednim ulicama koje su prometno vezane za Ulicu Dinka Šimunovića, a koji su iznimku u postupanju zatražili zbog zdravstvenih razloga.

„Posljednjih dana zaprimljen je velik broj zahtjeva građana za obustavom najavljenih radova zbog regulacije prometa koja ograničava pristup njihovim stambenim i poslovnim objektima te prometovanje dostavnih, gospodarskih i ostalih vozila. Grad Rijeka i KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. zahtjeve su ocijenili opravdanim, slijedom čega je donijeta odluka o obustavi izgradnje vodovodnog ogranka u Ulici Dinka Šimunovića do osiguranja potrebnih uvjeta za realizaciju“, zaključuje se u priopćenju.

Kalendar događanja