Obnovljeni teniski teren obišli su riječki gradonačelnik Marko Filipović, njegov zamjenik Goran Palčevski, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Renato Kosović iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Obnova teniskog igrališta koje se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Mlaka započela je u lipnju 2021. godine, a uključila je pripremne radove na sanaciji podloge, radove na čišćenju terena od korova, obnavljanje postojeće podloge, iskope i betoniranje stupova za teniske mreže, dobavu i ugradnju umjetne trave i kvarcnog pijeska, popravak zaštitne ograde te ličenje zidova i ograde.

Vrijednost obnove i uređenja terena iznosi 350.000,00 kuna. Kako je istaknuo gradonačelnik Filipović, obnova ovog terena doprinosi razvoju sporta i rekreacije u Rijeci.

Nakon velikog investicijskog ciklusa u kulturu, sada je u planu veći investicijski ciklus u sport. Nadam se da će obnova ovog terena dodatno potaknuti Riječane na aktivno bavljenje sportom. Iako u gradu djeluju dva teniska kluba, interes za korištenje upravo teniskih terena je velik, stoga vjerujem da će i ovaj teren biti dobro iskorišten od strane rekreativaca“, rekao je gradonačelnik i dodao kako će se i u budućnosti nastaviti ulaganje u sportsku infrastrukturu.

SRC Mlaka

Vrijednost obnove i uređenja terena iznosi 350.000,00 kuna

Zainteresirani građani moći će teniski teren koristiti tijekom ljetnog perioda, radnim danima od 16.00 do 22.00 sata. Cijena jednog sata korištenja terena je 40,00, odnosno 50,00 kuna ako se koristi rasvjeta.

Termine korištenja teniskog igrališta građani mogu rezervirati putem online aplikacije: https://rezervacije.rijekasport.hr/

„Izuzetno sam zadovoljan što smo sugrađanima osigurali još jedan teniski teren u centru grada“, rekao je direktor Rijeka sporta Igor Butorac i dodao kako je to već drugo ulaganje u teniske terene. „U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet, dualnom prenamjenom boćališta osigurali smo natkriveni teniski teren za sportaše i rekreativce“, istaknuo je Butorac.

Sportsko-rekreacijski centar Mlaka izgrađen je 1971. godine a danas objektom upravlja TD Rijeka sport d.o.o.

Glavni dio objekta, čija bruto tlocrtna površina građevine iznosi 1.750 m², čine kuglana, mala dvorana i tenis igralište, a pomoćni prostori su svlačionice, uredske prostorije i kotlovnica. Gledalište SRC Mlaka ima 150 sjedećih mjesta.

U SRC Mlaka osim tenisa, moguće je trenirati i karate, wushu te kuglanje. Upravo je kuglana SRC Mlaka domaći teren najtrofejnijim riječkim ženskim ekipama Kuglačkih klubova Rijeka i Mlaka.

SRC Mlaka ima približno 15.000 ulaza korisnika godišnje.

2019. godine u sportskim objektima kojima upravlja TD Rijeka sport zabilježena su 807.282 ulaza sportaša i rekreativaca. Tijekom prošle, 2020. godine, unatoč brojnim ograničenjima korištenja sportskih objekata zbog pandemije COVID-19, u sportskim objektima DT Rijeka sporta zabilježen je 511.901 ulaz sportaša i rekreativaca.

Prema podacima TD Rijeka sporta, rekreativci u Rijeci najviše koriste Otvoreno igralište Kampus na Trsatu i Bazene Kantrida.

Sportska infrastruktura u Rijeci

Grad Rijeka brine o oko 40 objekata sporta i tehničke kulture osiguravajući time sve potrebne uvjeta za provedbu programa sporta.

S 18 najvažnijih Grada Rijeke, a riječ je o sportskim objektima: Atletska dvorana Kantrida, Bazeni Kantrida, Boćarski centar Podvežica i najvećih sportskih objekata upravlja trgovačko društvo Rijeka sport d.o.o. koje je u 100% vlasništvu, Centar Zamet, Dvorana Dinko Lukarić, Dvorana mladosti, Dvorana za borilačke sportove Sušak, Košarkaška dvorana Brajda, Šahovski dom Brajda, Stadion Kantrida, Igralište za odbojku na pijesku Kantrida, Nogometno igralište Krimeja, Nogometno igralište Robert Komen, Otvoreno igralište Kampus, Sportsko rekreacijski centar Belveder, Sportsko rekreacijski centar Mlaka, Sportsko rekreacijski centar 3. maj i Sportsko-rekreacijski centar Zamet.

Sredstva za upravljanje i održavanje objekata djelomično osigurava TD Rijeka sport kroz vlastitu djelatnost, a preostala potrebna sredstva osiguravaju se Proračunom Grada Rijeke.  Od 2000. do 2020. godine Grad Rijeka je u izgradnju sportskih objekata uložio više od 370 milijuna kuna, odnosno, čak 13 puta više nego u razdoblju od 1997. do 2000. godine.

Rijeka- Europski grad sporta

Rijeka u 2022. godini nosi titulu Europski grad sporta koju dodjeljuje organizacija ACES Europe. Titulu godišnje dobije više gradova koji broje od 25.000 do 500.000 stanovnika, a temeljem trenutnih sportskih programa, infrastrukture i kapaciteta kojima gradovi raspolažu. Titula je potvrda dosadašnje sportske orijentacije grada i prilika gradu nositelju titule da u godini proglašenja dodatno razvija svoju sportsku orijentaciju,  a jedan od glavnih ciljeva je dodatno povećati dostupnost sporta  građanima.

Oznake

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije