Festival će predstaviti kako mlade, prijavljene bendove i glazbenike, tako i afirmirane izvođače koji će dodatno obogatiti proslavu još jedne godine ovog dugovječnog festivala.

Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci tijekom dvije večeri, 15. i 16. prosinca 2023. godine. Kao headlineri festivala u petak će nastupiti Mašinko i Po’ Metra Crijeva, koji će podržati bendove Altered Taste, Meantime, Sick Sheets, Johnny Quid i Krletka. U subotu su na rasporedu Kiler, Kateriana, Mokri Filteri, Bolidi i Raspad Sistema uz headlinere Alergija i Ministranti.

Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga će obje večeri na Izgubljenom flooru u Palachu puštati samo najbolje note riječke scene.

Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić

Udruga Ri Rock će po šesti put održati dodjelu nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu. Nagrade će također biti dodijeljene umjetnicima koji su doprinijeli svojim dizajnima albuma, majica i spotova.

Ove godine Udruga Ri Rock dodjeljuje i posebnu nagradu “Legenda Ri Rock scene” povodom malog jubileja festivala.

Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade ukupnog fonda u iznosu od 7000 eura, kao što su poklon bonovi za kupnju opreme, intervjui u medijima, izrada web stranice, 30h snimanja i miksanja, recenzije albuma, snimanja EPa, promo start paket, snimanje u 360 video boothu, snimanje emisije, uključujući simbolični Ri Rock kipić kao znak zahvale za doprinos riječkoj sceni.

Ovogodišnju svečanu dodjelu nagrade Ri Rock kipić vodit će TV i radio voditeljica Sara Ivelja.

Stručni žiri, sastavljen od aktera Ri Rock scene odabrat će pobjednike u sedam kategorija: Izvođač godine, Album godine, Nove nade 2023., Single godine “Ivica Vrkić”, Spot godine, Album art cover i T-shirt art.

Članovi ovogodišnjeg žirija su: Andrej Vučinić Škot (organizator Empeduja Punk Festa), Sara Ivelja (voditeljica i novinarka Radija Korzo i Kanala Ri), Ivana Kocijan (novinarka i urednica Novog Lista), Velid Đekić (povjesničar riječke rock scene), Branimir Herceg (Radio Rijeka), Miran Milić (Studio Palach), Jasen Kekanović (gitarist Po’ Metra Crijeva i prošlogodišnji dobitnik nagrade), Vlado Simcich Vava (riječki gitarist, autor i producent), Marina Pavlić (event promotor, grafički dizajner i dugogodišnji suradnik Udruge Ri Rock) te Ivan Montan (tattoo artist i ilustrator) i članovi Udruge Ri Rock.

Nominacije Ri Rock Kipić 2023.

IZVOĐAČ 2023.

LEI

CHASING NORD

FANAA

ZENOTH

OCHI

ALBUM 2023.

Pomelo Chess Society – En Passant

Po’ Metra Crijeva – Boškarin IV

Zenoth – Shores of Destiny

Chasing Nord – The Last Rain on Earth

Ochi – Priče iz djetinjstva

NOVE NADE 2023.

Gacki galeb

Those Herds

Pomelo Chess Society

Cosmic Jenny

Morska bolest

SINGLE 2023. Ivica Vrkić

Krešo i Kisele Kiše  – Kme Kme

Po’ Metra Crijeva – Prokjeti pust

The Black Room – Future Memories

Pomelo Chess Society – Diego

Zenoth – Labyrinth

SPOT 2023.

Kristina Barišić – The Black Room – Future Memories

Gržinčić Creative Visuals – Chasing Nord – Last rain on Earth

David Lušičić – Krešo i Kisele Kiše – Kme Kme

Gržinčić Creative Visuals – Po’ Metra Crijeva – Prokjeti pust

Hana Barić i Mateo Rožić – Zenoth – Labyrinth

ALBUM ART COVER 2023.

Pomelo Chess Society za Pomelo Chess Society – „En Passant“

Filip Ćiković za Fanaa – „Cyanide Mango“

Morska Bolest za Morska Bolest – „Simptomi Bolesti“

All Things Rotten za Zenoth – „Shores of Destiny“

Korina Hunjak za Po’ Metra Crijeva – „Boškarin IV“

T-SHIRT ART 2023.

Ive Sekira – Krematorium

Detestor Graphics – Mamut

Samuel Bullen – Freak Folk of Mangrovia

Pomelo Chess Society – Pomelo Chess Society

All Things Rotten i Dorotea Varga – Zenoth

Akcija doniranja 

Udruga Ri Rock nastavlja suradnju s Azilom za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

Ulaznice

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10 €, a na dan 12 €, dok festivalska ulaznica iznosi 17 € u pretprodaji, a na dan 20 €.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji online putem sustava Core event. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u Beertiji, Dallasu u Rijeci te Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i na prodajnim mjestima Tiska, a bit će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

Link za online kupnju ulaznice: https://core-event.co/events/45-ri-rock-festival-e396/

Merch festivala

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija “Do Kosti”. Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, privjeske i magnete, bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Udruga Ri Rock poziva ljubitelje odličnog riječkog zvuka da još jednom podrže jedan od najdugovječnijih festivala u Europi, uživaju u bogatom glazbenom programu te podrže rad glazbenika, Udrugu Ri Rock i ostale sudionike riječke rock scene.

Više o festivalu i novostima saznajte na društvenim mrežama Udruge Ri Rock.

Festival podržavaju: TZ Rijeka, Zamp, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija te EuroMusic Agency, Novi List, Radio Rijeka, Radio Korzo, Core Event, Studio Palach, ArtKvart portal, Studio VerAudio, Ana Križanec Foto, Do Kosti Tattoo, Lumer Shop, MAPA studio, Agencija Rivira i Radio Roža.

Kalendar događanja