U sklopu programa Gradskog kazališta lutaka Rijeka „U lutkarsko s kauča“, od petka, 27. ožujka od 12 sati pa sve do idućeg petka, 3. travnja do podne mala i velika publika može pogledati poznati lutkarski klasik „Mačak u čizmama“, autora Charlesa Perraulta i u dramatizaciji Magdalene Lupi Alvir i redatelja Edija Majarona.

Riječki lutkari će link na predstavu postaviti na svoja čak tri kanala – na službenu internetsku stranicu, na Facebook profil te na Instagram profil (GKL Rijeka), na kojem je Kazalište od nedavno prisutno.

U vrijeme krize i zabrane javnog okupljanja, Gradsko kazalište lutaka Rijeka osmislilo je virtualni program pod nazivom „U lutkarsko s kauča“. Program se sastoji od nekoliko dijelova, a prvi dio koji je započeo prošli tjedan, 20. ožujka odnosi se na tjedno prikazivanje predstava online. Točnije, svakog petka u podne za javnost se otvara po jedna predstava s repertoara Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Program je uspješno započeo s predstavom „Wanda LaVanda“.

„Draga djeco i roditelji, dragi školarci i učitelji, dragi svi zaljubljenici u lutkarsku umjetnost, jako su nas razveselile vaše emotivne i poticajne reakcije na naš program U lutkarsko s kauča! Iako ovih i narednih dana moramo ostati doma zbog svima poznate situacije, drago nam je da se i dalje družimo i da si uljepšavamo vrijeme“, poručili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir i dodali kako je princip rada za gledanje predstava u sklopu ovog programa isti kao do sada.

Odnosno, na web stranici te Facebook i Instagram profilu Gradskog kazališta lutaka Rijeka u petak, 27. ožujka u 12 sati bit će postavljen link putem kojeg će sva zainteresirana publika besplatno moći pogledati predstavu „Mačak u čizmama“ u produkciji GKL Rijeka. Predstava će biti dostupna za pogledati do idućeg petka, 3. travnja do 12 sati kada će je zamijeniti novi naslov. Koje će se predstave nadalje moći pogledati, donosimo u rasporedu.

Raspored online predstava GKL Rijeka

 • 20. – 27. ožujka 2020.
  Jelena Tondini: WANDA LAVANDA, redateljica Morana Dolenc
 • 27. ožujka – 3. travnja 2020.
  Charles Perrault – Magdalena Lupi Alvir: MAČAK U ČIZMAMA, redatelj Edi Majaron
 • 3. – 10. travnja 2020.
  Astrid Lindgren: PIPI DUGA ČARAPA, redateljica Ivana Djilas
 • 10. – 17. travnja 2020.
  ČAROBNA SVIRALA, osmislila i pripremila Almira Štifanić
 •  17. – 24. travnja 2020.DIVMALI GRAD, autorica i redateljica Olja Lozica (inspirirano kastavskim i liburnijskim legendama)
 •  24. travnja – 1. svibnja 2020.
  KRPIMIRCI, autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića

Lutkarske kućne čarolije

Drugi dio programa „U lutkarsko s kauča“ sastavljen je od video uradaka umjetnika Gradskog kazališta lutaka Rijeka koji donose priču što rade kad oni i lutke ne mogu na svoju pozornicu. U obliku malih Lutkarskih kućnih čarolija pokazat će vam kako možemo biti maštoviti i u svoja četiri zida te će svoju kreativnost, vedrinu, glumu, animaciju, glazbu i ostale kazališne čarolije dovesti u vašu sobu. Projekt je također osmišljen da potakne gledatelje na aktivnost, vlastite ideje i kreativnost.

U tom smislu, na internetu će biti objavljena i Mala Wandina virtualna radionica u obliku likovnoga živog vodiča kako od različitog materijala izraditi male životinjice za igru.

Video klipovi bit će periodično objavljivani tijekom cijelog travnja 2020. godine.

 

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content