Pjesma „Kruna“ izvrće značenje krune kao simbola moći u simbol degeneracije. Kroz ovaj singl, bend priča priču o kretanju osobe u krug, nemogućnosti izlaska iz petlje i silasku u ludilo. Glavni osjećaji koji se vežu uz ovu temu su anksioznost, izolacija i propast.

Osim što je idealna reprezentacija zvuka cijelog albuma, ovo je prva pjesma gdje gitarist Mamuta, Borna Žderić, preuzima ulogu pjevača. Tekst za pjesmu potpisuju Borna Žderić i Ivo Jurčić, a glazbu cijeli bend. Spot je režirao Ivo Jurčić, a za snimanje, montažu i editing spota zaslužna je Hana Barić, dugogodišnja suradnica i prijateljica benda.

Mamut / Foto: press

Mamut / Foto promo

Ovim singlom također se najavljuje izlazak prvog Mamutovog albuma Nihilist koji izlazi u izdanju Snaga Recordsa. Album se u cijelosti bavi životom u nihilističkom društvu i izlaskom iz zečje rupe nametnutih vrijednosti. Tijekom 2019. i 2020. snimali su ga Borna Žderić i Miran Milić u studiju Palach u Rijeci, miksanje i mastering potpisuje Alberto Bandino iz studija Cut Fire na Sardiniji, a dizajn omota albuma Zdravko Lovrić iz Detestor Graphics. Mamut čine gitaristi Borna Žderić i Ivo Jurčić, te ritam sekcija Nino Šafar na bassu te Rok Božić iza bubnjeva.

Mamut je alternativni metal bend osnovan u Rijeci 2017. po završetku snimanja materijala za svoj prvi EP Freak Show. Nakon nekoliko promjena postava, serije koncerata, i drugog EP izdanja Mrtvi Idoli, Mamut završava pripremu terena za svoj prvi studijski album.

Oznake