Aktivnosti koje obuhvaćaju ulaganja u izgled kao i u sadržaje Riječkog tunela,  već sada pobuđuju veliko zanimanje domaćih i stranih posjetitelja. Prolaznici i publika prvog u nizu ljetnih evenata u Riječkom tunelu, tako su već ovog vikenda mogli primijetiti da ulaz u Riječki tunel poprima interesantan umjetnički obod.

Naime, u tijeku je oslikavanje murala čije je idejno rješenje mlade umjetnice i vanjske suradnice Akademije, Dorie Valković, odabrano u sklopu zajedničkog projekta Turističke zajednice grada Rijeke i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Novi sjaj Riječkog tunela

Mural „Naprvo!“, likovno rješenje mlade autorice koja, uz pomoć studentice Marte Licul, svoju ideju upravo provodi u djelo, vizualno privlači i poziva posjetitelje u Riječki tunel zahvaljujući kružnoj centralnoj kompoziciji s bijelim koncentričnim kružnicama koje na crnoj pozadini vizualno odskaču te je njihov kontrast vrlo moćan i vidljiv s velike udaljenosti. Prateći kružnu kompoziciju, na muralu će osvanuti poznati motivi kulturno – povijesne i industrijske baštine Grada Rijeke koji će obasjati ulazna vrata tunela u dinamičnoj izvedbi. Mural je osmišljen da vizualno funkcionira s otvorenim i zatvorenim vratima, zahvaljujući dizajnu oslikanom na samim željeznim vratima.

Paleta boja koja prati prepoznatljiv identitet tunela RI, a uključuje crnu, crvenu i bijelu boju, čini mural prikladnim za sva godišnja doba, imajući na umu razna događanja u tunelu, od božićnih do ljetnih noćnih zabava. Cilj murala, kako i sam naziv upućuje, nije jedino da privuče posjetitelje, već da obogati iskustvo prolaska kroz tunel RI.

Ove godine, po prvi puta, Riječki tunel je obogaćen i brojnim urbano-zabavnim ljetnim programima koji će građanima i gostima na ugodnih 15 stupnjeva donijeti osvježenje i u vidu nešto “alternativnije“, prepoznatljivo riječke kulturne ponude, a sve u sklopu manifestacije pod nazivom TunedIN TunelRI.

Prošlog vikenda gosti su tako mogli uživati u zanimljivom Rock & Talk konceptu u izvedbi mladih i nešto starijih riječkih rock glazbenika, a već danas, 9.7., SpartJazz Quartet tunel će ispuniti odličnim jazz ritmom.

Rijeka Underground

Samo par dana kasnije, 12. i 13.7., očekuje nas prvi podzemni festival vina, delicija i zabave – Rijeka Underground. Na sajmu će se predstaviti mnogobrojni vinari iz Istre i Primorja, Dalmacije, Bregovite Hrvatske te Slavonije, a uz vrhunska vina moći će se degustirati i ukusne gastronomske delicije hrvatskih OPG-ova.

Bit će tu i drugih popratnih događanja, poput izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, zabavni selfie kutak, nagradne igre i pokoje iznenađenje, a na središnjem dijelu najvećeg vinskog podruma nalazit će se i pozornica, na kojoj će nastupati glazbenici i zabavljači.

Novi sjaj Riječkog tunela

Ljubitelji jazz-a u definitivno će biti zadovoljni jer će ovog mjeseca moći uživati u još dva termina omiljene glazbe i to u izvedbi GIIPUJA-e (16.7)., te Tonči Grabušić Quarteta (23.7.), oba s početkom u 21sat.

Oni koji žele uroniti u povijesnu avanturu i doživjeti nešto drugačiju Rijeku u Riječki tunel svakako trebaju doći 19.7. u 18 sati kad će interesantna manifestacija Koraci prošlosti – ritam budućnosti interaktivnim zadacima i konceptom storytellinga otkriti posjetiteljima zanimljive povijesne činjenice i zanimljivosti o gradu.

Prvi u nizu TunedIN TunelRI završit će izložbom „Ribe u Tunelu“ umjetnika Marina Krstulovića. Kako će se prepoznatljive ribe izrađene od palminih grana i druga morska bića iz umjetnikovom bogatog „jata“ snaći u Riječkom tunelu posjetitelji će moći provjeriti od 22.7. pa sve do 5. 8.  Karakterna djela, nastala s blagom dozom humora, osim u Riječki tunel, uvući će nas u dinamičan i jedinstven umjetnikov svijet.

U novom ruhu i dinamičnom ritmu, ovog je ljeta Riječki tunel idealna adresa za ljetno osvježenje.

Ukoliko niste, još danas do 13 sati imate priliku vidjeti mlade umjetnice na djelu i oslikavanje Riječkog tunela, kojim kreće nova era riječkog podzemlja. U srijedu, 10. srpnja u 11 sati, svakako ne propustite predstavljanje novog ruha Riječkog tunela.

Više detalja o programu manifestacije TunedIN TunelRI na TunedIN TunelRI – Visit Rijeka.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije