Premijeri filma prethodilo je predstavljanje Teama Stellara i njihovog projekta kojim sudjeluju u Google Lunar XPrize natjecanju. Team Stellar međunarodni je tim u kojeg su uključeni znanstvenici iz Hrvatske, Australije, SAD-a, Slovenije, Singapura, UAE-a koji će zajedničkim radom poslati vlastitu letjelicu na Mjesec do završetka natjecanja. Svi prisutni doznali su o složenosti misije koju ju je po prvi put organizirala privatna tvrtka. U svrhu promocije timova i natjecanja, snimljen je film Povratak na Mjesec: zauvijek.

Film Povratak na Mjesec: zauvijek dokumentarac je o natjecanju Google Lunar XPrize koje će nagradom od 30 milijuna dolara nagraditi tim znanstvenika koji do kraja 2015. godine uspije spustiti privatnu letjelicu na površinu Mjeseca. Razlozi ponovnog istraživanja Mjeseca su njegovi resursi, koji bi se mogli iskoristiti kako na Zemlji tako i na drugim planetima što gledateljima daje sasvim novu perspektivu osvajanja Svemira. Svi gledatelji vidjet će simulaciju budućih baza na površini Mjeseca, što bi, uz Mjesečeve vrijedne resurse i razvoj znanosti, mogla postati stvarnost te bi se moglo bez zadrške reći da će ovog puta slijetanje na Mjesec biti s ciljem povratka zauvijek.

Film je do sada dobitnik dviju međunarodnih nagrada i to Best Planetarian Choice, na Macao International Fulldome Festivalu u organizaciji Međunarodnog udruženja planetarija u 2014. te Producer’s award, na Fulldome Festivalu, u Jena, Njemačka također u 2014. godini.

Film će se prikazivati od 19. studenog i to srijedom u 18 sati, te četvrtkom i subotom u 19,30 sati.

Film je kreirao NSC Creative kako bi promovirao Google Lunar XPrize, a produkciju potpisuje Olja Dešić iz Studija Maraton. Kao i svi filmovi koji se prikazuju u Astronomskom centru Rijeka i ovaj film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a prijevod je pripremila Kristina Bedić.

Glasove za ovu filmsku avanturu dali su: poznati hrvatski stand up komičar i voditelj Ivan Šarić te glumac David Petrović, glazbenik i glazbeni producet Olja Dešić te članovi Studija Maraton Maša Basara, Sandra Polić Živković, Frano Živković.

Cijene ulaznica: djeca, studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom 10 kuna, a odrasli 20 kuna.