U Dječjem domu „Tić“ 2. listopada započinje novi ciklus Škole za razvedene roditelje, besplatni program psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati kroz pet susreta, svakog utorka od 17 do 18.30 sati.

Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9 do 15 sati. Predviđeni broj polaznika je najmanje 12 i najviše 25 roditelja.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju
znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”, Tić organizira programe potpore roditeljima u vidu škola za roditelje te tematskih radionica i predavanja.

Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007. godine, dva puta godišnje, a 2. listopada 2018.
započinje 24. ciklus.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Dječjeg doma Tić.