U HKD-u na Sušaku održala se hrvatska premijera nove predstave Kazališta Moruzgva „Majstori“, u režiji Krešimira Dolenčića. Riječ je o komediji koja prati majstore u jednoj zgradi nakon potresa koji je pogodio Zagrebu, usred lockdowna tijekom pandemije.

Predstava je nastala prema tekstu Ane Tonković Dolenčić, a glume Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić.

U predstavi pratimo sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom i, naravno, njihove majstore. Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave. Glavni pokretač svih aktera je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha.

Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, dok je za kostimografiju zadužena Martina Ptičar, a cijelu priču lijepo zaokružuje glazba Maria Mirkovića.