Nova ljetna manifestacija “Noći riječkih trgova” donosi glazbu u srce grada

“Noći riječkih trgova” još su  jedna od ljetnih manifestacija koja će se tijekom srpnja,  kolovoza i rujna održavati u samom srcu grada, na trgovima Starog grada. Ovu su manifestaciju koja će glazbom oživjeti središte grada potakli riječki ugostitelji  s ciljem da gostima, domaćim i sve brojnijim stranim turistima, ponude sadržajni program u blizini svojih ugostiteljskih objekata.

Program Noći Riječkih trgova predstavili su danas na Koblerovom trgu, na  terasi Caffe bara Garcon, jednog od  lokala koji su pokrenuli inicijativu za održavanjem novog ljetnog programa i organizatori su manifestacije, Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i u ime organizatora Iva Sušić iz „Promocije“ i Dean Dujmić iz Caffe bara „Garcon“.

Tri gradska trga, Trg Ivana Koblera, Trg Riječke rezolucije i novouređeni Pavlinski trg, lokacije su na kojima će Riječanke i Riječani kao i njihovi gosti, strani i domaći turisti, moći uživati u glazbi u opuštenoj atmosferi.Manifestaciju posvećenu Starom gradu i njegovim trgovima pokrenuli su riječki ugostitelji i organizatori brojnih događanja s ciljem obogaćivanja turističke ponude Rijeke primjerenim sadržajima tijekom ljetnih mjeseci te oživljavanja i ukazivanja na ljepote Staroga grada. Tri su trga koja će na svojim atraktivnim prostorima ugostiti ovu manifestaciju – Trg Ivana Koblera, Trg Riječke rezolucije te nedavno renovirani i uljepšani Pavlinski trg. Tri lokacije i cijeli niz glazbenih pravaca koji se u opuštenoj ljetnoj atmosferi trude zadovoljiti najširi spektar ukusa gledatelja.

Koblerov će trg u organizaciji Bistro-pizzerije „Maslina na Zelenom trgu“ i tvrtke Atmosfera biti najživlji četvrtkom – od 6. srpnja do 14. rujna od  20 do 24 sata svirat će se u sklopu programa „Četvrtkom na Koblerovom“. Do sada su najavljeni nastupi grupa mEmenTo, By The Way Band i Love Runners, a program će se dopunjavati s vremenom. Koncerti na Koblerovom trgu su besplatni.

Na Trgu Riječke rezolucije nastupit će dvije dive – violončelistica Ana Rucner 15. srpnja i cijenjena sarajevska umjetnica, interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin  20. srpnja. Programe na Trgu Riječke rezolucije organizira tvrtka Promocija, a karte za koncerte mogu se kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu – 60 kn za koncert Ane Rucner ili 80 kn dva dana prije samog koncerta te 80 kn za koncert Amire Medunjan, tj. 100 kn dva dana prije koncerta.

Promocija je pripremila i programe na Pavlinskom trgu, a Riječane i njihove goste zabavljat će Karin Kuljanić 27. srpnja i Dijagnoze Band 29. srpnja, uz besplatan ulaz na oba programa.

Turistička zajednica grada Rijeke je sa željom da građane i goste što bolje informira o zabavnom i raznolikom ljetu u Rijeci, koje uključuje Riječke ljetne noći, Ljeto na Gradini, događanja po riječkim beach barovima, muzejima, galerijama i klubovima izdala i prigodni letak u kojem su, uz koncerte u sklopu „Noći riječkih trgova“, predstavljena sva događanja od srpnja do rujna.