Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja, pravilo je za kojime posežu često treneri ali minimalnu promjenu prisiljen je napraviti Nenad Gračan. U subotnjoj pobjedi udarac je zadobio Tadejević pa će na njegovo mjesto na lijevu stranu sa stopera otići Budicin dok se na stopera vraća Ljubović.

– Favoriti smo u utakmici u kojoj moramo utvrditi pobjedu iz Čakovca. Gosti iz Sesveta stižu nam rasterećeni svega i mogu biti opasni jer mogu napadati s više igrača. S naše strane je bitno da budemo disciplinirani i koncetrirani jer jedino tako možemo doći do pobjede – kazao je Gračan koji dobro poznaje obje momčadi s obzirom da je u ovom prvenstvu trenirao Croatiu Sesvete i izgubio od Rijeke 1:2 pogocima Turkalja i Fernandeza.

– Pojačali su se s Pejićem i Vasiljevićem i momčad su koja u odnosu na kvalitetu ima manjak bodova, a razlog tome je i taj što su igrali na stadionu u Kranjčevićevoj jer siguran sam da bi imali više bodova da su igrali pred svojim navijačima – osvrnuo se trener bijelih na svoju bivšu momčad.

Pomalo zaboravljeni Gerc s tri pogotka vratio je pažnju na sebe te osigurao mjesto u prvih 11 i u srijedu.– Igramo doma i favoriti smo te krećemo po još jednu pobjedu za atmosferu i za navijače. Ako budemo igrali kao što znamo zabit ćemo golove, ne samo ja već i drugi – kratak je bio Gerc u želji da nije ispucao svo streljivo protiv Međimurja.

Istoga razmišlljanja je i šef stručnog stožera, svjestan da u ovoj utakmici sve ovisi samo o igri Rijeke.

– Bitna je pobjeda zbog atmosfere ali i da opravdamo sve te igre do sada u kojima da je bilo malo više sportske sreće bilo bi i više pobjeda. Bezobzira na bodovni zaostatak bilo je dobrih utakmica, a s pobjedom igrači vide da mogu, stoga je bitno da utakmicu shvaćaju vrlo ozbiljno i motivirano ulaze u nju – kaže Gračan koji se do sad nije susreo još s problemom kašnjenja plaća što se tiče rada igrača.

– Kriza je svugdje, ne samo u nogometu. Svima je teško ali ova grupa igrača i dečkiju shvaća situaciju i dobri su u svakom pogledu. Nije se osjetilo kašnjenje plaća na treninzima i utakmicama. Nadam se da će se brzo sve to rješiti jer ljudi u klubu ulažu puno napora da sve bezbolnije prođe – pozitivno je sagledao problem trener Rijeke kao i rješavanje protivnika u srijedu.

– Bitno je da budemo agresivni i u ritmu od početka i stvaramo šanse za gol pa da postignemo zgoditak što će nam dati dodatnu sigurnost.

Susret Rijeke i Croatije iz Sesveta počinje od 18 sati na Kantridi, a glavni sudac je Zlatko Šimčić iz Koprivnice.

(HNK Rijeka Press)