Vojko Obersnel, Ivan Turčić, Veljko Karabaić i Zoran Maržić, povodeći se za onom da su više glava pametnije od jedne, iza zatvorenih su vrata proveli nešto više od sat vremena. Prve rečenice vodećih ljudi grada i kluba, nakon sastanka bile su gotovo identične…

– Apsolutno ne možemo niti razmišljati, a kamoli poduzimati neke aktivnosti u smislu stečaja HNK Rijeke – kazao je gradonačelnik Obersnel.

– O stečaju nogometnog kluba Rijeka nema ni riječi, to ne dolazi nikako u obzir – kazao je pak predsjednik HNK Rijeke Ivan Turčić.

Prvi je korak da se pokuša dobiti na vremenu, odnosno odgoditi blokada računa do završetka sudskih postupaka kojim se osporavaju potraživanja. Ukoliko se u tome ne uspije načelno je dogovoreno preoblikovanje kluba na način da bi Grad bio većinski vlasnik kluba. Klub bi tako postao sportsko trgovačko društvo.

– Naravno to je onda nešto za što je potrebna i odluka Gradskog vijeća s obzirom da se radi o novom trgovačkom društvu – dodaje Obersnel.

Preoblikovanje je do sada unutar hrvatskih granica pošlo za rukom samo Hajduku, a njegovi asovi u rukavu bili su tadašnji ministar Dragan Primorac i premijer Ivo Sanader. O osjetljivosti procesa, dovoljno je reći da bi eventualno neuspjelo preoblikovanje za Rijeku značilo ono najgore – stečaj.