NK Rijeka - NK Zadar 3:2

Stadion Kantrida
Gledatelja: 1000

Suci: Batinić, Conjar, Novoselnik

NK Rijeka: Radman – Lazarevski (Fernandez 29′), Ljubović, Budicin, Yourassowsky (Tadejević 76′) – Landeka, Kreilach, Pamić, Štrok (Stepčić 59′) – Gerc, Đalović.

NK Zadar: Gluić – Šiklić, Milin, Glumac, Bilaver, Jerbić, Surać, Mršić (Piškor 71′), Čuljak, Mitrović (Banović 61′ (Vasilj 90′)), Terkeš.

Strijelci:
0:1 – Mršić – 3. minuta – 11metara
0:2 – Mršić – 20. minuta
1:2 – Đalović – 33. minuta
2:2 – Budicin – 90. minuta
3:2 – Pamić – 90. minuta

Žuti kartoni: Budicin, Štrok; Jerbić, Mršić, Banović.

Šok za Rijeku i show suca počeo je u trećoj minuti susreta dok još svi gledatelji nisu pristigli na svoja mjesta kada je Zadru dosuđen jedanesterac i vodstvo od 0:1.

Nakon dvojbenog prekršaja Budicina na oko 25 metara od gola Radmana gosti su povećali vodstvo iz slobodnog udarca drugim pogotkom Mršića. Još jednom su gostujući igrači ove polusezone precizno matirali Radmana prebacivši živi zid. Trener Gračan uvidio je da je vrag odnio šalu te ubacuje Fernandeza koji budi Rijeku iz početnog šoka te precizno upošljava Đalovića koji rutinski smanjuje vodstvo pored istrčalog Gluića. Sve do sudačke nadoknade bijeli su pritiskali goste da bi preokrenuli rezultat, a preuranjeno su se veselili u 55. minuti kada sudac Batinić pokazuje na bijelu točku, no pomoćnik je sugerirao drukčije te povećao nervozu na terenu i tribinama.

Upornost Rijeke isplatila se još jednom te u prvoj minuti sudačke nadoknade Budicin glavom posprema loptu pod gredu nakon udarca Stepčića, a minutu kasnije, Đalović prsima proslijeđuje loptu za Pamića i 3:2 za radost Rijeke s navijačima, a zvižduke sucima.

(NK Rijeka Press)