Dok je trener Gračan u društvu direktora Rubeše brojnim novinarima davao izjave povodom početka priprema čak 36 nogometaša pod paskom Zorana Škerjanca počeo je nizati krugove oko travnjaka Kantride koji se oporavlja od poplava. Tako će Rijeka već u utorak popodne krenuti put Krka koja će biti baza slijedeća dva tjedna izuzev vikenda kada će igrači boraviti u Rijeci. Najveću brojku igrača na početku priprema unazad nekoliko sezona pojasnio je trener Rijeke.

– Priključili smo mlade igrače iz selekcije Primorsko-goranske županije koja je istekom polusezone odigrala nekoliko utakmica koje smo pratili, a priključili smo i neke igrače s posudbe. Ovo je prilika za njih da se dokažu i izbore te se nadamo da će netko od njih ostati s nama. Također, nama je dobra prilika da kroz proljeće napravimo dodatnu selekciju, a neke usmjerimo u klubove u regiji. Što se tiče pojačanja, nikada se ne zna što se može izroditi iako je teško naći kvalitetno rješenje u zimskom prijelaznom roku jer se radi o igračima koji ili dugo nisu igrali ili nisu zadovoljili pa dobili raskid ugovora. U našem slučaju igrači koji nisu imali veću minutažu možda je bolje da u dogovoru s klubom se nađe adekvatno rješenje kojim bi svi bili zadovoljniji – kazao je Gračan.

Nakon razočaravajuće jesenske polusezone navijači Rijeke očekuju puno ljepše vijesti s Kantride na proljeće, no o konačnom dometu još se ne govori.

– Zahtjevi navijača Rijeke uvijek su visoki ali treba biti realan. Pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat na proljeće, a prije svega poraditi na nekim detaljima u igri kao npr. u fazi obrane gdje smo primali naivne golove. Europa? Teško pitanje u ovom trenutku – poručio je Gračan koji nakon prvog dijela priprema na Krku namjerava broj igrača reducirati na brojku od oko 25 igrača.

Direktor Rubeša najavio je sanaciju oštećenog dijela travnjaka koju će odraditi gradska tvrtka Rijeka sport dok je oko pojačanja ostao zakopčan.

Momčadi će se na Krku priključiti Velimir Radman koji nije dogovorio posudbu u Vijetnam dok svakim danom sve realniji postaje povratak Marokanca Lkhala u Rijeku, ovoga puta na duže vrijeme, te se očekuje da će kroz dva do tri dana biti konkretnih službenih informacija iz Maroka.

Među 36 nogometaša Rijeke osim mladih igrača iz šire regije na probu je stigao iz HNK Gorice omaleni Brazilac Carlos Reginaldo da Silva koji igra na poziciji napadača i polušpice.

Popis nogometaša Rijeke na prozivci: Mance, Štrok, Landeka, Čeh, Čagalj, Matko, Alen Pamić, Križman, Budicin, Turkalj, Karoglan, Gerc, Kreilach, Ljubović, Tadejević, Fernandez, Cerić, Đalović, Hodžić, Raspor, Čejvanović, Datković, Mohorović, Smith, Bajramović, Yourassowsky, Antonini Čulina, Stipe Čulina, Stepčić, Šućurović, Bijelić, Lepinjica, Lazić, Sandi Pamić, Da Silva.