Kako je najavljeno na tiskovnoj konferenciji ove godine posjetitelje na Trsatskoj gradini očekuju koncertni nastupi, tematski projekti, predstave i performansi te edukativni sadržaji.

Strazburška steam-punk grupa uvod u koncertni program

Prema najavama organizatora manifestacije Ante Žeželja i voditeljice marketinga Ljeta na Gradini Petre Peloze Vuherer manifestaciju će u srijedu 29. lipnja otvoriti strazburška steam-punk grupa „Ernest“ koja u svojim nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta naprave plesni spektakl. Svojom nadrealnom kabaretskom izvedbom oživljavaju omiljene likove iz steam-punk romana, filmova i videoigara.

Najava Ljeta na Gradini

Program su najavili Petar Škarpa, Marko Filipović, Petra Peloza Vuherer i Ante Žeželj

Iz programa valja izdvojiti koncert Nine Badrić, zajednički nastup Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, u programu je zastupljena i klapska pjesma, kao i jazz koncerti, a koncertom na Gradini 20 godina rada proslavit će i grupa Cubismo.

Predstave i BSH party

Bit će izvedene i dvije kazališne predstave, a ljubitelji elektroničke glazbe moći će uživati na BSH partyju – Adria Sounset Sessions.

Potporu manifestaciji daje i Grad Rijeka, a prema riječima gradonačelnika Marka Filipovića Ljeto na Gradini s godinama je postalo riječki brend. „Ovdje nije riječ samo o promociji kulture i zabave već i promocije naše bogate kulturne baštine s obzirom da se program održava u prostoru Trsatske gradine. Znam da se za programe u sklopu manifestacije vrlo često traži karta više, a vjerujem kako će tako biti i ove godine, kada se, nakon pandemije, polako vraćamo u staro normalno“, rekao je gradonačelnik, čestitao organizatorima i uputio poziv sugrađanima da dođu i uživaju u programu.

Najava Ljeta na Gradini

Najava manifestacije na Trsatskoj gradini

Direktor Turističke zajednice Petar Škarpa istaknuo je kako je Gradina mjesto susreta i druženja, ali i nezaobilazan dio turističkog razgleda grada, a Ljeto na Gradini jedna od omiljenih manifestacija Riječana, ali i turista. „Siguran sam da će svi željni ljetne zabave u ovom programu pronaći nešto za sebe“, rekao je Škarpa.

Ulaznice za programe Ljeta na Gradini u prodaju kreću danas, a mogu se kupiti u Vintage baru na gradini, online putem sustava mojekarte.hr te na dan određenog programa na ulazu na Gradinu.

Ovogodišnji program Ljeta na Gradini dostupan je na web stranici Trsatske gradine.