Kada sam ušao u udarac znao sam da je gotovo, ili će biti sedmerac ili će biti gol, rekao je nakon utakmice Nikola Njegovan. Riječani su se silno mučili protiv Bjelovarčana, iako je otvaranje utakmice sugeriralo da bi do bodova mogli bez stresova. No, završnica je donijela dramu. Ovoga puta sa sretnim krajem.

Iako je konačni ishod posljednjih petnaestak minuta bio na vagi, ona se na riječku stranu počela naginjati u 58. minuti.

Marko Mrakovičić, koji je zbog ozljede pauzirao prva dva kola, ukrao je jednu loptu na spektakularan način, požrtvovno se bacio za jednom loptom i oteo je gostima iz ruku, njegovi su pak suigrači potrčali u kontru koju je iskusni Renato Sulić pretvorio u vodstvo – 28:27.

Dvadesetak sekundi prije kraja utakmice gosti su preko sjajnog Tibora Jurjevića, koji je postigao 14 pogodaka, odnosno točno polovicu golova svoje momčadi, poravnali rezultat – 28:28.

Valter Matošević pozvao je minutu odmora, nakon koje je Riječanima ostalo 14 sekundi za posljednji napad. Sekunde su brzo curile, ali je lopta u pravo vrijeme na desnoj strani na devet metara došla do Nikole Njegovana.

Njegovanov pogodak donio je olakšanje, Riječani su teškom mukom došli do prvih bodova.

Dojam je da su Zamećani utakmicu morali prelomiti u prvom dijelu. U nekoliko su navrata imali tri pogotka prednosti. No, gosti su strpljivo lovili zaostatak i ulovili ga. Od 20. minute Riječani se više rezultatski nisu odvajali, u 45. minuti gosti su prvi put poveli.

– Sami smo vratili Bjelovar u igru, trebali smo pitanje pobjednika riješiti u prvom poluvremenu. No, nismo to učinili. Na kraju smo morali odigrati pravu prvenstvenu utakmicu, neizvjesnu do samog kraja da bismo dočekali tu prvu pobjedu. Nagradila nas je upornost, htijenje, požrtvovnost. Probili smo to breme, ali nema opuštanja. Liga je izuzetno izjednačena, protiv svakog suparnika morat ćemo dati maksimum, kazao je Valter Matošević, trener Riječana.

PAKET 24 PREMIJER LIGA, 4. KOLO
ZAMET – BJELOVAR 29:28

Dvorana SRC Zamet. Gledatelja: 200.
Suci: Kuhar (Samobor), Prelčec (Zagreb).

ZAMET: Zena, J. Mozetić, M. Mozetić 7, L. Ljevar, Grgurević 5, F. Ljevar 1, Njegovan 3, Šehić, Sorić, Tomljanović 5 (2), Car, Mrakovčić 2 (1), Sulić 1, Koler 2, Starčević 3, Perkov.

BJELOVAR: Prvonožac, Jurišić 3, Dozan, Fiala 1, Repušić 2, Lulić, Hećimović, Špiler 5, Kočonda, Grgić, Jurjević 14 (5), Zadro, Kozić, Vuleta 4, Karamian.

Isključenja: Zamet 4, Bjelovar 4 minute. Sedmerci: Zamet 6 (3), Bjelovar 6 (5).

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Izložba
 • 19.11. – 11.12.
 • (19:00)

MikoMitologije – biotehnološka instalacija slovenske umjetnice Saše Spačal

Multimedijalna izložba temeljena na priči o izumu "mikomitoloških strojeva" koji ljudima omogućuju uspostavljanje komunikacije s micelijem koji premrežuje Zemljinu koru...

Detaljnije

Izložba
 • 12.11. – 31.12.
 • (00:00)

“Otisak misli” Morane Bruketa Pertaut u galeriji “Bruketa 2”

Morana Bruketa Pertaut u najnovijim radovima svoj interes fokusira na apstraktnim i sasvim jednostavno osmišljenim formama...

Detaljnije

Projekcija
 • 01.12. – 07.12.
 • (17:00)

Riječka premijera filma “Kumek” Darija Juričana

Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja....

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije