Junior Rijeke samo nekoliko trenutaka kasnije našao se u dobroj situaciji, ali snažan udarac s poludistance otišao je kraj gola.

– Bio sam još malo pod dojmom zbog ulaska u igru, nisam se praktički stigao okrenuti, a dobio sam loptu u noge. Osjetio sam da je Fossati iza mene, nisam puno razmišljao, opalio sam loptu, već sam je vidio u golu, ali nažalost nisam pogodio, rekao je Niko Gajzler prisjetivši se svog nedjeljnog debija u bijelom dresu.

– Dojam je bio odličan, nisam mogao zamisliti bolji debi jer ipak je to Jadranski derbi, veliko rivalstvo. Još da je ta lopta završila u mreži…, ustvrdio je mladi napadač Rijeke.

Unatoč porazu za Niku je ovo bila utakmica koju će dugo pamtiti.

– Bila je dosta izjednačena utakmica, rekao bi da smo bili bolji prvo poluvrijeme u odličnoj atmosferi. Imali smo neke situacije iz kojih moramo davati golove, ali nismo imali sreće. Kako je igrati seniorski nogomet? Tehnički je sve zahtjevnije, nogomet je brži, kvalitetniji su igrači. Drugačija je dimenzija, treba vremena prilagoditi se, postoji tu i trema, treba vremena da se opustiš. Nakon utakmice sam dobio jako puno poruka podrške, od ljudih koje poznajem, ali i navijača koji su mi se javili, ustvrdio je Gajzler.

– Odlično je trenirati s prvom ekipom. Dobro sam igrao i radio s juniorima, tako da sam se nadao da ću dobiti priliku. Pokušavam sada iskoristiti priliku na najbolji mogući način da pokažem kvalitetu i ostanem što duže uz prvu ekipu, rekao je Niko koji je dubok trag ostavio u redovima juniora Rijeke kada je u šest utakmica postigao deset golova.

Službena statistika će reći samo sedam jer je hat-trick iz prvog kola poništen nakon što je Rudeš dobio utakmicu 0:3 za “zelenim” stolom.

– Imamo odličnu ekipu, ako ovako nastavimo, u ovom ritmu, možemo se boriti za najviša mjesta, pa i prvo mjesto koje trenutno drži Dinamo. Razlika u odnosu na prošle sezone jest da ove sezone u utakmicama, u kojima bismo se recimo prošle sezone mučili i gubili bodove, sad pobjeđujemo. Imali bismo problema protiv ekipa koje bi se zatvorile, bilo je puno remija, ove sezone imamo pravi karkater, dobre igrače i atmosferu, rekao je napadač Rijeke koji daje 100 posto, kako na terenu, tako i u pripremi za utakmice.

Zato ne čudi da Niko ima i razrađen plan prehrane kojeg sam sprema.

– Imam nutricionistkinju, Ivonu Brodić iz Zagreba. Imam dvotjedni program kojeg pratim, sam sebi pripremam hranu, nije ništa previše komplicirano. Puno bolje se osjećam, nisam toliko više umoran nakon napora. Kuhanje? Usavršio sam se pomalo, nadraža su mi brza jela, poput pašte, rekao je Niko Gajzler istaknuvši dva imena kada je u pitanju nogometu kao svojevresni uzori koje je imao dok je odrastao.

– Cristiano Ronaldo dok je igrao u Real Madridu, a moram istaknuti da kad sam odlazio na Kantridu da mi je Anas Sharbini bio pojam, rekao je Niko, inače polaznik Salezijanske gimnazije.

– Moram se zahvaliti svima u Salezijanskoj gimnaziji što mi izlaze u susret zbog velikog broja obaveza. Sada sam fokusiran na nogomet i školu, iskreno za nešto više i nemam vremena, zaključio je Niko Gajzler.

Kalendar događanja