Nakon dvogodišnje stanke, napokon se Cvjetni sajam kod Konta našao na svom starom mjestu, na Titovom trgu.

Treće izdanje sajma službeno je počelo 11. svibnja u 7 sati, i traje sve do 15. svibnja. Radno vrijeme sajma je od 7 do 19 sati.

A kod Konta zaista za svakoga ponešto: sezonsko cvijeće i trajnice, ukrasne trave, pelargonije, suncokreti i hortenzije, sukulenti i, kaktusi. Neće ostati zakinuti ni ljubitelji zdrave hrane, jer su vrijedne ruke hrvatskih OPG-ovaca pripremili zdrave napitke i sokove od aronije i kupine, tu su i namazi od goji bobica, prirodna kozmetika od smilja i nevena, drveni pribor i košare, vrgoračke jagode, suhomesnati proizvodi iz Slavonije, a cijelu priču zasladit će i fritule.

Cvjetni sajam kod Konta

“Ne propustite proizvode preko trideset izlagača, i neka Cvjetni sajam kod Konta, bude jedna od vaših obveznih stanica sljedećih dana”, poručuju iz Rijeka plusa, organizatora sajma.

I ove godine na Cvjetnom sajmu sudjeluje i KD Čistoća Rijeka. Tako će u četvrtak, 12. svibnja godine u 10 sati na štandu KD Čistoća za građane biti održana radionica pod nazivom “Jestivi balkon”. Radionicu vodi poznata urbana vrtlarica Andreja Čoh. Cilj radionice je građane podučiti kako svoj balkon preobraziti u mali jestivi vrt.

U petak, 13. svibnja od 9 sati KD Čistoća će zainteresirane građane razveseliti tradicionalnom podjelom lukovica s cvjetnih gredica. Ove su godine, osim lukovica, dostupne i anemone koje se može odmah posaditi.