Jadranski derbiJadranski derbi sam po sebi izaziva dodatan motiv i emocije, a izjave iz redova Hajduka o tome da Rijeka nema što tražiti na Poljudu ili izjave o pet komada u riječkoj mreži u svlačionici Rijeke izazvale su inat. Rijeka nije uzvratila istom bahatošću već spustila loptu na pod čekajući kontru na terenu, a ne riječima. Prije posljednjeg treninga na Kantridi na press konferenciju stigli su trener Gračan, sportski direktor Rijeke Brajković i riječka desetka Križman.

–  U psihološkom smislu ova utakmica je lagana jer nemamo što puno izgubiti ,a možemo puno dobiti. Ono što mi imamo u ovom trenutku i što u kontinuitetu pokazujemo od Antalye do ove dvije utakmice jest da smo disciplinirani, solidni i agresivni, a jedino što nam fali u ovom trenutku je postotak realizacije, pogotovo u ovakvim utakmicama gdje moraš zabiti iz ono prilika što ćemo ih imati ukoliko želimo rezultat. Što se tiče Hajduka, bezobzira na turbulencije u pripremnom razdoblju, oni su s ove dvije pobjede povratili samopouzdanje. Imaju momčad koja ima naglašenu individualnu kvalitetu, a sigurno se u ovoj situaciji žele približiti samom vrhu. Međutim, mi želimo pokazati da smo na dobrom putu te da ovi mladići koji igraju da su budućnost Rijeke. Ne želimo se samo braniti već udaljiti ih od našeg gola, ugroziti ih te na neki način preplašiti – kazao je Gračan koji je najavio promjene u sastavu što zbog lakše ozljede Yourassowskog što zbog nekih promjena u igri prema naprijed, no nije htio otkriti svoje adute.

Sandi Križman bio je kritičan prema svojoj igri u prvom poluvremenu protiv Cibalije, a sigurno je da ima kapaciteta rješiti utakmicu kakvu Rijeku čeka na Poljudu.

– Imamo snagu, moć i kvalitetu po meni ne samo za bod nego i za sva tri. Hajduk je u usponu nakon ove dvije pobjede i netko ih treba sputiti na zemlju, mislim da smo to mi sposobni – poručio je Križman, koji već ima na kontu jedan gol protiv Hajduka u pobjedi 3:1 u kolovozu 2008. godine.

Sportski direktor kluba, poznavaoc je prilika u oba kluba, a pred manje od mjesec dana oprostio se od aktivnog igranja nogometa u dresu Primorca iz Biograda na moru, baš protiv Hajduka, odigravši 3:3.

– Ovo je utakmica za prste polizati, jadranski derbi, a i derbi na nivou države. Nemamo strah nego motiv više da uslijed njihove euforije možemo iznenadit Hajduka. Respektiramo ih, ali isto tako znamo našu snagu i kompaktnost – kazao je Brajković.

Osvrnuo se trener Gračan i na izjave koje stižu iz Splita.

– Obično se takve izjave daju od straha – smireno je rekao Gračan te se uputio na glavni travnjak odraditi trening na kojemu su odvojeno trenirali Yourassowsky i Matko.

– Mišljenja sam da je bolje da igrač koji ima probleme pauzira jednu utakmicu nego da ga izgubimo na duže vrijeme. Tu su Tadejević ili Budicin koji svojim ponašanjem i radom zaslužuje biti u prvih 11 i ja uvijek računam na njega.