Stadion Kantrida

Igrači su odlučili upozoriti na problem u klubu koji duguje plaće četiri mjeseca te odlučili ne otići na pripreme na Krk već nastaviti s treninzima na Kantridi ali i igrati dogovorene utakmice. Nakon toga u četvrtak predsjednik kluba hitno je sazvao Izvršni odbor kluba koji je privremeno stopirao odlazak na pripreme u Tursku zbog nedostatka novca i odluku da se prodajom igrača isplate dugovanja.

Bura nezadovoljstva i neizvjesnosti nije se smirila niti u petak pa su oko novonastale situacije popričali predsjednik i trener kluba.

– Klub u ovom trenutku nema sredstva za platiti pripreme u Turskoj. Pričao sam s predsjednikom i ako nema novaca, nema. Moja želja je bila da se ide i da se pokuša kroz prijateljske utakmice i kroz uvjete napraviti pomak. Ostavili smo mogućnost odlaska u Tursku otvorenom još 2-3 dana ukoliko se nađu sredstva jer je to vezano u situaciju da se igračima nešto isplati jer nema smisla ići u Antaliju ako se igračima neće nešto isplatiti. Treba se prilagoditi novonastaloj situaciji, stvara se problem prijateljskih utakmica jer treba naći kvalitetne protivnike, a i uvjeti rada bi mogli bit problematični jer najavljuju vrlo hladan mjesec pred nama – prenio je Scoria temu razgovora s predsjednikom Turčićem.

Od prvog dana priprema jedan od planova za preživljavanje je prodaja trenutno najvrijednijeg igrača Đalovića za kojega još nije stigla zadovoljavajuća ponuda tj. ponuda koja bi popunila financijsku rupu na duže od mjesec dana.

– Rekao sam i prije početka priprema, upoznat sam bio s mogućom prodajom Đalovića ali ja sam rekao da bi želio da se proda ukoliko su sredstva velika i da nam mogu pomoći. S druge strane Đalović tokom ove polusezone može svojim igrama podignuti vrijednost. Što se tiče drugih igrača pitanje je da li imamo igrača koji svojom prodajom mogu bitno pomoći klubu, a za neku rasprodaju normalno da nisam, kao ni klub. Nogomet ima svoje zakonitosti i ne treba podcijeniti tešku polusezonu ispred nas. Htio bi da budemo spremni za ono što nas čeka i neka to bude prioritet, a ne sve drugo.

Upravo sve “drugo” glavna je tema ovih dana, no sa sportske strane trener ne dvoji da su pripreme u Antaliji bitne.

– Ja sam trener i predsjedniku sam rekao da nam s te strane to treba, ali ako nema “para”, nema. Ne bih ni komentirao, to je odluka igrača, a jedino dobra stvar je što je na Krku orkanska bura pa ne bi ni tamo mogli normalno trenirati – nije htio komentirati dalje odluku igrača o tzv. bijelom štrajku.

Elvis Scoria NK Rijeka Bezobzira na burnu situaciju Scoria od prvoga dana pokušava igrače fokusirati na nogomet i igru uz naravno podizanje atmosfere temeljene na međusobnom povjerenju svih u i oko kluba.

– Bezobzira na situaciju povjerenje između igrača i kluba treba biti na pravoj razini. Apelirat ću na igrače da shvate da igraju zbog kluba i zbog sebe. Moraju shvatiti da će morati preći preko nekih stvari ovo proljeće jer je to neminovno. Moraju biti svjesni da neće biti idealno – poručio je trener pohvalivši svoje igrače i suradnike koji su vodili trening na jakoj buri.

– Što se tiče treninga, dečki rade 100% jedino je taj trenutak koncetracije možda malo manji ali jako sam zadovoljan što smo radili ovih 10 dana.

Nakon razgovora šefa stručnog stožera sa novinarima na vruću stolicu sjeo je predsjednik kluba i izvjestio o trenutnom stanju.

– Jučer sam se sastao sa dožupanicom Nadom Turina-Đurić tako da čekam poziv iz Grada i Županije, da li će to biti danas ili u ponedjeljak, ne znam ali obavjestit ću vas. Napravit ćemo analizu ugovora i koje igrače imamo na platnom spisku, trener i struka će odlučiti koji su nam sve igrači potrebni. Ukoliko su pod ugovorom, a trener ne računa na njih dok im ugovori ističu na ljeto, pokušat ćemo onda ih prodati ili se dogovoriti drukčije. Analiza svega je potrebna, od igrača, radne zajednice do trenera, npr. u omladinskom pogonu ukoliko treba još trenera jer tražimo rezultat rada omladinskog pogona da uvijek netko ispliva u prvu momčad. Okrenuti ćemo se mladima, to ne znači 11 mladih igrača iz pogona jer treba spoj iskustva i mladosti. Imamo povjerenja u struku tako da toga od koristi ima i klub i igrači.

Nakon planova ponudio je i jedina dva hitra izlaska iz novonastale situacije.

– Klub je u slijedećoj situaciji: da se u 10 dana do kraja prijelaznog roka nekoga proda. To je jedan od izvora prihoda, a drugi izvor je dizanje kredita uz jamstvo nekoga, Grad, Županija ili netko treći. Treću varijantu ja trenutno ne vidim – smatra Turčić koji se suočio s pitanjem o davanju ostavke.

– Ja još uvijek pokušavam napraviti maksimum, moja ideja je da klub dovrši preoblikovanje, da je poznat budući vlasnik i da se zatvori financijska konstrukcija. Mislio sam to napraviti do šestog mjeseca ali sad kakva je situacija ne mogu odgovoriti na pitanje o ostavci jer poduzimam maksimalne napore da rješim problem financija do lipnja. Nadam se da ćemo do šestog mjeseca imati rješeno preoblikovanje tj. koliko klub košta i ima li zainteresiranih za kupnju kluba. Nije pitanje finaliziranja elaborata već je bitno da kada mi predamo elobarat u ministarstvo da znamo tko je kupac i da se to završi u mjesec dana inače ćemo biti u probemima – poručio je Turčić kako nema namjeru pobjeći s Kantride dok klub ne dovede u mirnije vode na financijskom planu bez straha da bi se problemi mogli reflektirati ,ovisno o odlukama, i na sportskom planu.

– Što se tiče igračkog kadra i trenera imam puno povjerenje, a meni tj. nama je glavni problem rješiti financije ali nadam se kako će se rješiti. Isto tako se nadam da su igrači svjesni situacije i da će uložiti maksimalne napore te igrati za klub i za sebe jer ako ne pruže adekvatne utakmice na proljeće ne mogu računati na nastavak svoje karijere za veće ugovore u drugim klubovima – zaključio je Turčić burno jutro na Kantridi.

U priči oko Đalovića, Scoria je dodao i tužnu vijest da je igraču preminuo otac zbog čega je otputovao kući u Crnu Goru te i ovim putem izražavamo iskrenu sućut našem igraču i cijeloj obitelji.

Oznake

Kalendar događanja

Predstava
 • 16.10. – 24.10.
 • (18:00)

“Carevo novo ruho” – nova predstava u GKL-u

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Maribor izvodi predstavu "Carevo novo ruho", prema bajci Hansa Christiana Andersena, u režiji Zorana Petroviča...

Detaljnije

Izložba
 • 20.10. – 11.11.
 • (11:00)

Otvorenje međunarodne izložbe „Nakon Velikog rata. Nova Europa 1918. – 1923.”

Izložba, koju je uz sudjelovanje više od 40 povjesničara iz 18 zemalja pripremila Europska mreža sjećanje i solidarnost, govori o rađanju novog poretka u Europi nakon 1918. godine...

Detaljnije

Predstava
 • 21.10. – 22.10.
 • (20:00)

Premijera predstave “Sjećanje gradova” u režiji Edvina Liverića

Hrvatsko-mađarska suradnja donosi predstavu "Sjećanja gradova" baziranu na turbulentnoj riječkoj povijesti...

Detaljnije

Književni susret
 • 22.10. – 18.10.
 • (00:00)

Predstavljanje knjige „Poštovani kukci i druge jezive priče“ Maše Kolanović

U Gradskoj knjižnici Rijeka gostuje ovogodišnja dobitnica prestižne Nagrade Europske unije za književnost Maša Kolanović...

Detaljnije

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

Otvorenje izložbe “51000 Balthazargrad”

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Predstava
 • 02.11. – 10.10.
 • (00:00)

25. revija lutkarskih kazališta

Jubilarna 25. revija lutkarskih kazališta, koja će se ove godine održati od 2. do 10. studenog, donosi čak deset predstava...

Detaljnije