Ispred Exporta na Delti, u nedjelju, 26. srpnja, održan je cjelovečernji open air koncert „Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture“. Koncert se održao kao dio programa Europske prijestolnice kulture, a publika je imala prilike uživati u nastupima jazz glazbenika, od kojih svaki ovaj glazbeni žanr shvaća na svoj specifičan način.

Koncert je započeo nastupom Bruna Mičetića koji je sa svojim Quintetom izveo pjesme sa njihovog hvaljenog albuma „Out of the shadow“, a nakon njega, na pozornicu se popela Vesna Pisarović u pratnji Našeg velikog malog benda. Na sebe kao jazz pjevačicu, Pisarović je pažnju šire javnosti skrenula još 2017. godine sjajnim albumom „Naša velika pjesmarica“ koji predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća.

Koncert je nastavljen sjajnim Mimika Orchestrom koji su jazz pomiješali sa etno zvukom.

Publiku je rasplesao Kozmodrum koji su jazz spojili sa technom, houseom i dubstepom, a glazbena poslastica za kraj večeri bili su zagrebački DJ i producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie.

“Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture” zajednički su organizirali zagrebački Pozitivan ritam i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.