Eksperimentalni free-jazz orkestar Cul-de-Sac u postavi od 10 čine bivši i sadašnji članovi Haustora, Trobecovih Krušnih Peći, Peach Pita, Franz Kafka Ensembla, Brujača, Pink Noise Quartet, itd., podržani duhom Dragana Pajića – Paje, jednog od utemeljitelja i najznačajnih predstavnika zagrebačke improvizacijske scene.

Prije samoga koncerta, u koncertnoj prostoriji Palacha bit će izloženi radovi koji čine retrospoektivu stalnog suradnika benda Nikole Vicića Jinksa, te će biti organizirana i
diskusija s članovim benda o eksperimentalnoj sceni i motivima improvizacije uz moderatoricu Nataša Kadin. 

Raspored događanja:

20.00 – izložba plakata i grafika : Nikola Vincelj Jinks  

Nikola Vincelj je (uz Nicole Hewitt) dizajner svih plakata i omota Cul-De-Sac izdanja, vizualni umjetnik čija će se retrospektiva radova moći vidjeti na zidovima studentske galerije. Ovaj uvod vraća na sam početak benda te kronološki i vizualno provodi kroz sve ključne trenutke ovog legendarnog impro orkestra.

21.00 – diskusijaImprovizacija i orjentacija u glazbi, a može i šire
Diskusija s članovima benda na kojoj će se preispitivati značenje i smisao improvizacije, s posebnim osvrtom na iskustva Zagrebačke avangardne i eksperimentalne scene.

23.00 – koncert CuldeSac  

Glazbeno putovanje s analognim projekcijama stalnog suradnika Jinksa, i video-projekcijom animiranog filma “Dnevnik tranja” – Nicky Hewitt za koji CdS kreira glazbu uživo.

Ulaznice za koncert Cul-de-Sac mogu se kupiti po cijeni
od 35 kuna u pretprodaji u Palachu i Beertiji, te online na entrio.hr. Cijena ulaznica na dan koncerta je 50 kn.
Ulaz na izložbu i diskusije je besplatan.