U svom 11. izdanju, Impulse Festival riječkoj publici donosi priliku da uživa u aktualnim imenima nezavisne glazbene scene. U bogatom programu očekuju nas i nove koncertne premijere i promocije, a u “prvom valu” organizatori najavljuju nastupe bendova Nemeček, My Pitbull Lucifer, Revirgin Mižerija, L.H.D., Dobladores de Sonido.

Petak uz Nemeček

Prvi koncertni dan, 26. travnja, bit će obilježen koncertnom promocijom i premijernim “riječkim ukazanjem” Nemečeka u The Beertiji.

Nemeček je glazbeni projekt koji je prvotno počeo kao solo izvedba Vedrana Živkovića (vokali/tambura), evoluirajući 2022. godine u tročlani bend kojemu su se pridružili Borna Maksan (bubnjevi) i Leo Beslać (klavijature). Na Impulse Festival dolaze predstaviti netom objavljeni drugi dio svoje trilogije “Prokletije” koja duboko uranja u nasljeđe ovih prostora, interpretirajući ga kroz filtere noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne glazbe. Prvi dio “Prokletija” je odmah prepoznat kao jedno od najimpresivnijih glazbenih ostvarenja 2021. godine, a po svemu sudeći i njegov nastavak čeka ista sudbina.

Nemeček / Foto Marina Uzelac

Nemeček / Foto Marina Uzelac

Subotom je ljepše u troje

Subotnji izlazak, 27. travnja, u istom prostoru, The Beertiji predstavit će tri benda iz Pule, Zadra i Čakovca.

My Pitbull Lucifer je glazbeni kvartet koji je iznikao iz ostatka dva značajna hrvatska benda – psihodeličnog rock-metal sastava Mighty Zazuum i grindcore grupe Bolesno Grinje. Ovaj čaroban spoj stvara jedinstvenu glazbenu riznicu koja istražuje neobične, ekscentrične zvukove kroz kreativne melodije, eterične vokale i inovativne ritmove. Trenutno su u procesu snimanja novog albuma, a dio novih pjesama predstavit će i na Impulse Festivalu.

U fuziji UK anarcho punka i ex-YU post-punka/new wavea u mračnim kutovima Nigdjezemske (autonomnog prostora smještenog u Zadru) nastala je Mižerija. Pjesme imaju snažnu antiautoritarnu vibru s daškom ekologije i romantizma, a u nekim aspektima njihova glazba zvuči kao logičan slijed posljednjeg benda gitarista Mižerije: Bosonogo djetinjstvo.

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. godine. Nakon albuma prvijenca “Simulations” iz 2022., novim albumom “Moderna Rješenja” (izdan u jesen 2023.) bend se okreće progresivnijem zvuku, uvlačeći techno i dub zvukove u svoje kompozicije, i okrećući se pisanju tekstova na svom materinjem, hrvatskom jeziku.

L.H.D. / Foto Krešimir Nilić

L.H.D. / Foto Krešimir Nilić

Najglasnije u Palachu

Najglasniju večer režirat će veterani scene L.H.D., tročlani bend koji čine Lada na basu, Dinko na gitari i Hrvoje na bubnjevima ili još preciznije 3/4 omiljenih The Bambi Molesters. S novom energijom preuzimaju utjecaj soula iz ’60-ih, garaže, psihodeličnog rocka, egzotike i surfanja donoseći cool i nadahnjujući novi zvuk. Potvrda kvalitete je hvaljeni album prvijenac “Off the Grid” koji će napokon predstaviti i pred riječkom publikom u subotu, 27. travnja u Palachu.

Društvo će im praviti iskusna lica s riječke glazbene scene (dovoljno je spomenuti bendove poput Regoč, VEPM, mandelbrot set) okupljena u novi bend, Dobladores de Sonido.

Dobladores de Sonido / Foto Goran Kovačić

Dobladores de Sonido / Foto Goran Kovačić

Ulaznice

Ulaznice za koncerte u The Beertiji po pretprodajnoj cijeni od 8 eura moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka i u sustavu Entrio. Na dan koncerta cijena im iznosi 10 eura. Posebna napomena: broj ulaznica je ograničena na 100.

Za koncertnu zabavu u Palachu cijena u pretprodaji iznosi 10 eura, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 13 eura. Prodajna mjesta su Dallas music shop i sustav Entrio.

11. Impulse Festival

Jedanaesto izdanje Impulse Festivala obećava glazbene užitke u svim smjerovima i formatima, istražujući nove prostore uz krilaticu “Music is everywhere”.

Festival se održava od 22. do 28. travnja, a za organizaciju su zaslužni Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, uz vizualnu podršku od strane Studija Praksa.

Sufinanciran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke – Odsjeka za kulturu, HDS-ZAMP-a i Zaklade Kultura nova.

Impulse Festival nastavlja tradiciju predstavljanja najnovijih i najzanimljivijih imena nezavisne glazbene scene te ohrabruje publiku da istražuje nove glazbene horizonte.

(Izvor fotografija: Distune Promotion press)

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije