Praizvedba lutkarske predstave
Foto: press materijal GKL-a Rijeka

Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi ustvrdila je da je ovo vrlo topla i dirljiva priča koja govori o prevladavanju jezičnih i emotivnih prepreka ljubavlju i prijateljstvom. Predstava je lutkarska čarolija kakva se rijetko viđa, istaknula je.

Praizvedba lutkarske predstave Tamara Kučinović tekst je napisala prema pričama ruskog pisca Stjepana Grigorjeviča Pisahova. Ocijenila je da je to začudan pisac, čije su priče nesvakidašnje ali su istovremeno jednostavne i s razumljivim porukama. Ova predstava govori o ljubavi i vrijednosti ljudskih odnosa, što je važno u današnje vrijeme konzumerizma i brzog života, rekla je.

Glumci su istaknuli zahtjevnost animacije, s obzirom na to da lutkama upravljaju i po četiri animatora. Jedan od njih je Tilen Kožamelj, koji nastupa u ulozi glavnog lika dječaka Kostje. Kožamelj je novi član ansambla GKL Rijeka od protekle jeseni a ovo mu je prva uloga u riječkom kazalištu. Dolazi iz Maribora, a školovao se u Pragu, rekla je ravnateljica Magdalena Lupi.

Uz njega, nastupit će David Petrović, Damir Orlić, Andrea Špindel i Petra Šarac. Dramaturški savjetnik i  pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, lutke je kreirala i osmislila scenografiju Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, a oblikovatelj svjetla je Deni Šesnić.

Predstava je namijenjena za uzrast djece starije od šest godina.