dorf- konferencija za medije

Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa (međunarodna i regionalna konkurencija te program izvan konkurencije) bit će prikazana ukupno 32 filma iz 13 zemalja, od kojih 20 u Rijeci. Uz premijere i projekcije filmova publiku očekuje i popratni program u sklopu kojeg će biti održani koncerti.

Konferenciji za medije prisustvovali su direktor festivala DORF Toni Šarić, voditeljica Službe za filmsku djelatnost i Art-kino Croatia Slobodanka Mišković i član festivalskog žirija Zoran Žmirić.

Voditeljica Službe za filmsku djelatnost i Art-kino Croatia Slobodanka Mišković istaknula je zadovoljstvo činjenicom da DORF sve više postaje riječkim festivalom, upravo zato što je rock kultura univerzalni simbol Rijeke i važan dio riječke kulture, pa u Rijeci DORF ima svoje prirodno stanište.

Mišković je predstavila i ovogodišnji žiri koji će izabrati pobjednički film, u sastavu: redateljica Tanja Golić, fotograf, redatelj i profesor Silvestar Kolbas i kolumnist, glazbenik i književnik Zoran Žmirić.

Žmirić je kratko kazao kako su filmovi uvršteni u konkurenciju iznad svih očekivanja, te da publiku očekuje zaista kvalitetan program.

Direktor festivala DORF Toni Šarić izrazio je zadovoljstvo što je napravljen iskorak te se festival održava u dva grada, Vinkovcima i Rijeci, te dodao kako je Festival, od 2007. do sada, od regionalnog postao i europski relevantnim festivalom dokumentarnog glazbenog filma.

Publiku očekuju brojne premijere, a na svečanom otvorenju u Rijeci, u četvrtak 10. ožujka 2011. u 20, 30 sati, bit će prikazan film Lemmy, autora Grega Ollivera i Wesa Orshoskyja. Riječ je o premijernom prikazivanju jednog od najboljih prošlogodišnjih glazbenih dokumentaraca. Nakon premijere u Art-kinu Croatia nastupit će riječki bend My Buddy Moose.

Dokumentarac o nevjerojatnom Lemmyju Kilmisteru, koji već godinama snima sjajne albume, održava uzbudljive koncerte i vlasnik je jedne od najcool biografija, ispunjen je razgovorima sa brojnim obožavateljima/rock gostima – Metallica, Dave Grohl, Slash, Ozzy Osbourne, Mick Jones, Peter Hook(…). Film o Lemmyju koji otvara DORF ’11 u Rijeci je dugoočekivano uzbudljivo filmsko svjedočanstvo.

Publiku očekuje i popratni koncertni program: nakon projekcija filmova u Art-kinu Croatia nastupat će roots rock/americana bend My Buddy Moose (Rijeka), art-rock band Sjekire (Rijeka), a u Molekuli DJ Mile Hund (London/Rijeka).

Ulaznice za projekcije u Art-kinu Croatia u Rijeci su 10 kn za projekcije s početkom u 17 sati, a za projekcije u 19 i 21 sati cijena ulaznice je 20 kn. Važno je istaknuti da su u cijenu jedne projekcije uključena dva do tri filma, ovisno o festivalskom danu, čime publika dobiva i svojevrsni bonus.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’11 organizira Udruga ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca, u suradnji s Art-kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom.
Festival podržavaju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

 
Više informacija nalazi se na službenim stranicama Festivala:  www.dorf-vk.com