Prema riječima Petre Peloze Vuherer, voditeljice marketinga manifestacije „Ljeto na Gradini“, povodom obilježavanja velikog 18. rođendana manifestacije pripremljen je bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe.

„Nakon samog programa otvorenja, u lipnju će se još održati i glazbena večer ‘An evening with Eric Clapton songs’ na kojoj će nastupiti glazbenik Ivan Pešut kojem će se pridružiti i Marko Tolja. Srpanj započinje koncertom Nike Turković, a nastavlja se nastupima Klape Instrade, Whiteheadsa, dvodnevnom manifestacijom ‘U rock ritmu’ nastupima bendova The Black Room i The Siids te International dance partyjem na kojem će nastupiti Grupa Forum. Posebno mi je drago što mogu najaviti kako je kraj srpnja rezerviran za program ‘A_Live/A_Strana’ na kojem će nastupiti 12 glazbenika iz popularne televizijske emisije A Strana.

Kolovoz započinjemo Danima vizualnih umjetnosti i komunikacija, a nastavljamo koncertom grupe Pavel, programom Pianotron našeg pijanista Zvjezdana Ružića i nastupom Klape Cambi. Sve ljubitelje sevdaha sigurno će razveseliti vijest da nam ove godine stiže i Amira Medunjanin, jedna od najpoznatijih vokalnih solistica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku. Kraj kolovoza rezerviran je za zajednički nastup Meri Jaman, Anite Valo i Jelene Radan kao i glazbena večer ‘Borna & Friends’ u izvedbi Borne Benka. Ovogodišnja manifestacija završit će 1. rujna predstavom ‘Seks i glad’ Tarika Filipovića“, predstavila je program Petra Peloza Vuherer.

Podršku manifestaciji dugi niz godina pružaju i Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke. Gradonačelnik Marko Filipović čestitao je 18. rođendan manifestaciji koja od samog početka privlači veliki broj kako domaćih tako i stranih posjetitelja. „Trsatski kaštel naša je prekrasna ljetna pozornica s koje se pruža najljepši pogled na grad. Uz uživanje u raznovrsnom programu, posjetiteljima ovdje prezentiramo i našu kulturnu baštinu. Kvaliteta programa svake je godine na visini pa vjerujem da će tako biti i ove godine i organizatorima želim veliki odaziv publike na programe”, rekao je gradonačelnik, a čestitkama na punoljetnosti manifestacije pridružio se i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. „Rijeka iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka turista i siguran sam da će mnogi od njih, uz naravno domaću publiku, uživati u programu ovogodišnje manifestacije, kao i u brojnim drugim manifestacijama koje se tijekom ljetnih mjeseci događaju u našem gradu“, rekao je Škarpa.

Ulaznice za programe Ljeta na Gradini dostupne su od danas, 10. svibnja online na www.mojekarte.hr, a bit će ih moguće kupiti i u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, New Soundu na Matuljima te u Njivicama na otoku Krku, u Kampu Njivice, Hotelu Jadran i Hotelu Beli kamik.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Ljeta na Gradini, te Facebook i Instagram stranicama Trsatske gradine.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije