Što sve očekuje posjetitelje u najluđem vikendu godine najavili su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Sandi i aktualna kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, predsjednica Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Sanja Krmpotić te predstavnica pokrovitelja INA d.d. Sanja Jakovac Šepić.

“Karneval je dio riječkog identiteta i siguran sam da će i ovogodišnje ljetno izdanje donijeti u Rijeku onaj fantastični, pozitivni šušur i veselje koje karneval i karnevalisti uvijek nose sa sobom. Pozivam sve da dođu, da se  priključe karnevalskim događanjima koja su pred nama i da se dobro zabave” rekao je gradonačelnik Marko Filipović.

Prema riječima direktora TZ-a grada Rijeke, pred nama je vrhunac događanjima iznimno bogatog lipnja u Rijeci. „Spremamo se za njegov vrhunac, neponovljivu trodnevnu zabavu koja će na najbolji način i službeno obilježiti početak ljeta. Pred nama je najluđi vikend godine – vikend Riječkog karnevala!“ istaknuo je Škarpa, dodajući kako će ovog vikenda trgovi, ulice centra pa čak i pothodnici zaživjeti u karnevalskom ritmu.

Spektakl s nastupima uživo od 17. do 19. lipnja

„U stilu svjetski poznatih festivala cijeli će grad postati kulisa događaja koji će označiti povratak velikih manifestacija te na najbolji mogući način pokazati svijetu kako maškarana tradicija u našem kraju živi cijelu godinu, a svi karnevalisti će se složiti  – Riječki karneval je način života.”

Od 17. do 19. lipnja Rijeka će upriličiti spektakl s nastupima uživo, poznatim domaćim i stranim glazbenicima i DJ-evima, posebnim efektima i bojama karnevala na svakom koraku, a glavni će akteri, karnevalske grupe, prodefilirati gradom 18. lipnja u 17 sati!

Karnevalski programi odvijat će se na 10-ak lokacija, a mnogi će se ugostitelji priključiti manifestaciji te prirediti originalne zabave u svojim lokalima i na terasama širom grada. Radno će im vrijeme na dan povorke biti bez ograničenja.

U petak Maškarana jota i Humanitarni karnevalski bal

“Sve će početi u petak, 17. 6. od jutra s Maškaranom jotom te navečer Humanitarnim karnevalskim gala partyjem kojim će organizatori poželjeti dobrodošlicu svojim gostima te nas svečano, u raskošnim kostimima, uvesti u najluđi karnevalski dan. Zabava na Gatu Karoline Riječke uz Šajetu i Gazde nastavit će se do dugo u noć”, najavio je Petar Škarpa.

Humanitarni karnevalski bal bit će održan u Perivoju Guvernerove palače, a ove će se godine sredstva prikupljati za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i skrbi za izbjeglice Crvenog križa.

“Rotary Club Rijeka-Sv. Vid dugogodišnji je partner Gradu u organiziranju Humanitarnog karnevalskog bala, što nam je iznimno zadovoljstvo, tim više jer klub ove godine slavi svoj jubilarni 20. rođendan na najbolji mogući način – čineći dobro za druge. Upravo s tom svrhom ovogodišnji Gala party, nastavlja svoju tradiciju u pomaganju potrebitima“, rekla je Sanja Krmpotić, predsjednica RC Rijeka – Sv. Vid. „Zahvaljujemo svim suorganizatorima, sponzorima i uzvanicima, koji će uplatom kotizacije i svojim dolaskom na Gala party pridonijeti, da ova humanitarna akcija bude još uspješnija“, rekla je.

U subotu Karnevalska povorka uz zabavu na šest gradskih lokacija

Na dan Međunarodne karnevalske povorke zabava je organizirana na čak šest gradskih lokacija. Prva, Gat Karoline Riječke, tradicionalno mjesto okupljanja maškara prije povorke, već će u podne početi s glazbom koja će se nastaviti kroz cijeli dan i noć, a ekipu će zabavljati Koktelsi i Grooversi. Partyji sa zavidnim lineupovima sastavljenim od domaćih i stranih DJ-eva popodne će krenuti i na Titovom i Koblerovom trgu te u prostoru Tarsatičkog principija, a u večernjim satima nakon povorke pridružit će im se pothodnik Ulica Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice i zabava na Korzu gdje će nastupiti D’ Beni band. U nedjelju će po uzoru na karnevalske balove prošlog stoljeća priču zaokružiti Noć krinolina na brodu Marina koji će i odjaviti ovogodišnji Riječki karneval.

“Zadnji je Karneval na neki način bio uvod u pandemiju, a nadamo se da ovogodišnji označava njezin definitivni odlazak. Već smo godinama partner Riječkog karnevala i ponosni sponzor različitih programa unutar karnevala, a to prijateljstvo danas i nastavljamo. Trudimo se pomoći u okvirima svojih mogućnosti i sačuvati kontinuitet ovakvih vrijednih, značajnih događanja.  Iskoristila bih ovu prigodu da pozovem sve da se prepuste karnevalskom ludilu, stave svoje najbolje maske i pridruže se završnoj povorci. Nakon izazovnih godina svima nam treba veselja.”, istaknula je Sanja Jakovac Šepić, rukovoditeljica Upravljanja proizvodnjom i energijom u INA – Rafineriji nafte Rijeka.

Na ludi vikend provod i Karnevalsku povorku Riječkog karnevala pozvali su i Meštar Sandi i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić koji s velikim oduševljenjem očekuju jedinstveni karnevalski događaj koji će ispisati još jednu crticu u bogatoj povijesti najpoznatije riječke manifestacije.

Izravni prijenos Karnevalske povorke Riječkog karnevala ove subote tradicionalno možete pratiti na Kanalu Ri kao i putem online streama u cijelom svijetu.