Cvijet Mediterana 2018

Iako je u posljednjoj partiji salonski remizirala sa Slovenkom Petrom Kejžar, nadmoćno je pobijedila prva nositeljica Ruskinja Elena Tomilova s jednim bodom prednosti ispred Ukrajinke Evgenije Doluhanove.

Pobjednica je nanizala 6 pobjeda uz 3 remija i uz Evgeniju Doluhanovu jedina je ostala neporažena, pri čemu je popravila rejting čak za 28 bodova.

Od naših predstavnica izvrstan rezultat u vrlo jakoj konkurenciji postigla je reprezentativka Patricija Vujnović, koja je osvojila peto mjesto s 4,5 boda i pri tome popravila rejting čak za 32 boda. Razočarala je mlada Riječanka Ena Cvitan, koja je završila tek na osmom mjestu uz nevjerojatan gubitak od 69 rejting-bodova. Veteranka Mirjana Medić je također podbacila i osvajanjem posljednjeg mjesta sa samo 2,5 boda pokvarila rejting za 21 bod.

Rezultati 9. kola: Prudnikova-Doluhanova remi, Berke-Vujnović remi, Medić-Cvitan remi, Tsatsalašvili- Veličkovski Nejković 1:0, Tomilova-Kejžar remi.

Konačan poredak: Tomilova 7,5 bodova, Doluhanova 6,5, Prudnikova 5,5, Tsatsalašvili 5, Vujnović 4,5, Kejžar 4, Berke 3,5, Cvitan i Veličkovski-Nejković po 3, Medić 2,5 boda.

(Hina) xvkov yiml