U povodu održavanja 4. festivala queer i feminističke kulture  – Smoque, na zgradi Grada Rijeke, Korzo 16, istaknuta je zastava duginih boja. 

Otvorenje 4. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua održat će se danas, u četvrtak, 15. listopada u 14 sati također ispred zgrade Grada Rijeke, uz otvorenje izložbe “20 godina LORI” postavljene u izlozima zgrade Grada, posvećene dvadesetogodišnjem radu i najbitnijim postignućima udruge LORI, prve lezbijske organizacije u Hrvatskoj.

Tema  ovogodišnjeg trodnevnog festivala je Semo qua  (fiumano: Tu smo) te će se kroz izložbe, aktivističku intervenciju, panel-rasprave, radionice, performanse, predstavljanje istraživanja, drag show i mnoge druge aktivnosti propitivati predrasude i pozivati na njihovo promišljanje i dekonstruiranje.

Festival okuplja brojne aktiviste/kinje i umjetnike/ice iz više od 10 zemalja, s tri kontinenta i dio je programskog pravca Kuhinja različitosti u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Festival od 2017. godine organizira Lezbijska organizacija Rijeka LORI u suradnji s udrugom PaRiter, Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i platformom Građanke svom gradu.