U ponedjeljak 8. srpnja, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, na Tržnici Brajda održala se lutkarska predstava „Voćne priče“ slovenskog Inkubatora Moment, autora i izvođača: Aje Kobe, Filipa Šebašajeviča i Tilena Kožamelja. Ovo je lutkarska predstava bez lutaka, ali kutija punih voća i povrća.

Predstava namijenjena djeci od 5 godina naviše nastala je u okviru dvogodišnjeg projekta Inkubatora Moment iz Slovenije koji okuplja perspektivne i angažirane mlade umjetnike. Glumačka podjela je međunarodna; autori predstave dolaze iz Slovenije, Slovačke i Češke. Sva tri izvođača školovana su na Odjelu za alternativno i lutkarsko kazalište na Kazališnom fakultetu Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu (DAMU).

Danas slijedi još jedna izvedba predstave Voćne priče na Tržnici Brajda. Predstava je popunjena, no podsjećamo sve koji su rezervirali svoje ulaznice kako se one podižu sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL Rijeka (Blaža Polića 3), najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe.