Šibenik odnio puni plijen sa Kantride

Rijeka putuje na Šubićevac gdje je u posljednjih 10 prvenstvenih susreta upisala samo jednu pobjedu i to 22. travnja 2009. godine kada je u borbi za izlazak u Europu pobjedonosni pogodak postigao Vedran Gerc. Nakon otvaranja nastavka prvenstva remijem na Kantridi protiv Lokomotive Rijeka želi pobjedom nadoknaditi izgubljena dva boda dok se Šibenik hvata bodove spasa i izlaska iz zone ispadanja.

– Nakon Lokomotive smo se kompletirali povratkom Sivonjića i Stepčića, a Matovina je također ozdravio, jedino nam ostaje Čulina kojem se nadamo slijedeći tjedan. Idemo u Šibenik s nadom da nadoknadimo izgubljena dva boda protiv Lokomotive na Kantride. Pripreme su pokazale da imamo i snagu i kvalitetu da to postignemo iako je Šibenik odlično startao u prvenstvo s mnogo mladih igrača uz dosta agresivnu igru ali i mi moramo bar na toj razini biti što se tiče želje i volje. Kvaliteta je na našoj strani tako da možemo očekivati utakmicu u kojoj bi išli na tri boda – kazao je u uvodu trener Rijeke i najavio promjene među 18 igrača koji će put Šibenika.

– Bit će izmjena u momčadi, rošada unutar 18 igrača. Umjesto Dedića, Čehiča i Mancea, priliku će dobiti Živulić, Sivonjić i Stepčić. Sustav i raspored ostaje isti, a u prvih 11 dolazi do promjena prema naprijed – pojasnio je Ištuk najavivši Stepčića od prve minute, a Sivonjića u drugom dijelu.

Rijeka je protiv Lokomotive u napadu zaigrala s trojicom koji još nisu napunili 20 godina. Puno se nakon utakmice pričalo o pritisku na mlade igrače.

– Vidi se na treninzima već nakon Lokomotive napredak, puno smo življi, a i psihološki pritisak u Šibeniku će biti manji.

Sredinu terena držat će Kreilach koji smatra da se dobrim ulaskom u utakmicu može stići u konačnici do tri željena boda.

– Čeka nas teška utakmica u Šibeniku gdje nam nikada nije bilo lagano ali mi moramo ući u utakmicu 100% i s uvjerenjem da možemo pobjediti – kratak je bio Kreilach.

Utakmicu bi na Šubićevcu trebao pratiti i novi sportski direktor Srećko Juričić čiji ulazak u klub pozdravlja i trener Ištuk.

– Pozdravljam svakako ulazak Juričića u klub, odlična je to stvar, da osoba s takvim bogatim životopisom dođe u klub. Dobro će to doći Rijeci da sve dignemo na jednu višu razinu. Dogovorili smo se da ćemo poslije utakmice sa Šibenikom sjesti zajedno i napraviti dublju analizu – rekao je na koncu Ištuk.

Momčad se nakon jutarnjeg treninga i zajedničkog ručka uputila put Šibenika gdje u petak od 18 sati na Šubićevcu igra susret 21. kola Prve HNL protiv Šibenika. Kuriozitet je kako je Rijeka na Šubićevcu na današnji dan igrala dva susreta, 1998. godine je odigrala 1:1, a 2009. je poražena 3:0, no to je bio jedini poraz u ožujku na Šubićevcu. Dvije pobjede od 0:1 upisane su 1997. i 2002. godine te još jedan neodlučen rezultat 19.ožujka 2008. godine.